Trump řekl, že on by trest vězení přijal, ale veřejnost by to nemusela pochopit

Bývalý americký prezident Donald Trump dnes ve vysílání stanice Fox News uvedl, že by přijal případný trest domácího vězení či pobytu za mřížemi. Dodal ale, že veřejnost by to nejspíš nepochopila a mohlo by se to stát zlomovým okamžikem. O tom, co by mohlo poté nastat, už Trump nehovořil, napsala agentura Reuters.

Dvanáctičlenná porota ve čtvrtek shledala Trumpa vinným ve všech 34 bodech obžaloby z falšování finančních záznamů v souvislosti s platbami pornoherečce Stephanii Cliffordové, známé také jako Stormy Daniels, za mlčenlivost před volbami z roku 2016. Výši trestu soudce Juan Merchan oznámí 11. července. Trump den po verdiktu poroty označil proces za nespravedlivý a kritizoval soudce. Avizoval, že se odvolá.

„Měl by být odsouzen k trestu ve vězení nebo k obecně prospěšným pracím,“ navrhla dnes Cliffordová v rozhovoru s britským bulvárním deníkem Daily Mirror. Ideální by podle ní pro Trumpa byla práce v zařízení pro ženy, které by si z něj mohly dělat boxovací pytel, píše agentura AFP. Trumpovu manželku Melanii vyzvala Cliffordová, aby exprezidenta opustila, protože je to podle ní odsouzený zločinec.

ČTK

  K frakci Patrioti pro Evropu se připojí francouzské Národní sdružení Le Penové

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com