Pavel bude v Ústeckém kraji debatovat o transformaci

Prezident Petr Pavel dnes pokračuje v návštěvě Ústeckého kraje, kterou začal debatou s obyvateli v Domě kultury v Ústí nad Labem ve středu vpodvečer. V krajském úřadu se setká s hejtmanem Janem Schillerem (ANO), radními a krajskými zastupiteli. Poté zamíří do Litvínova na Mostecku a na zámek Jezeří, který se tyčí nad hnědouhelným lomem.

V Litvínově jsou tématem setkání v Sousedském domě Libuše sociálně vyloučené lokality a na zámku Jezeří bude debatovat na téma energetické transformace kraje. Média se budou moci zúčastnit až tiskového briefingu na Jezeří.

Petr Pavel, který má trvalé bydliště v Černoučku na Litoměřicku, byl naposledy na oficiální jednodenní návštěvě na severu Čech loni na konci února, což bylo ještě před inaugurací. Tehdy ho například v České Kamenici na Děčínsku vítaly davy lidí. V roli prezidenta se zúčastnil dvakrát tryzny v Terezíně. V Roudnici nad Labem na Litoměřicku se loni v létě proletěl s akrobatem.

Na přelomu týdne navštíví prezident ještě Karlovarský kraj. V neděli a v pondělí ho čekají jednání s regionálními politiky a debaty s občany i odborníky na témata sociálně vyloučených lokalit nebo vzdělávání v kraji.

Ústecký a Karlovarský kraj se v aktuálním srovnávacím výzkumu Místo pro život, který provádí analytická agentura Datank, umístily na posledních místech. Výzkum mapuje kvalitu života obyvatel. Výsledky Agentury pro sociální začleňování zase ukazují, že loni v Česku přibylo obcí s takzvanými vyloučenými místy, kde žije vysoký podíl lidí s dávkami, v exekucích, bez práce či vzdělání. Nejčastěji se tyto obce nacházejí právě v Ústeckém a Karlovarském kraji, přičemž nejvážnější byla loni situace v Obrnicích na Mostecku.

První kolo cest po krajích prezident uzavřel koncem května návštěvou Pardubického kraje.

ČTK

  Ukrajina nechce členství v EU zadarmo, řekl Pavel po setkání se Zelenským

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com