Při ruských ostřelováních zemřelo pět Ukrajinců včetně záchranářky

Při ruském ostřelování ukrajinské Charkovské a Chersonské oblasti dnes zemřelo na dvou místech celkem pět lidí. Mezi oběťmi v Charkovské oblasti je policista a záchranářka, kteří pomáhali na místě dopadu předchozí rakety u vesnice Budy jihozápadně od Charkova na východě země. Podle agentury AFP o tom informovaly ukrajinské úřady.

„Není to poprvé, kdy Rusové útočí na záchranné složky zasahující u civilistů,“ uvedl ukrajinský ministr vnitra Ihor Klymenko a slíbil najít osoby zodpovědné za útok.

Rakety dopadly na totéž místo s odstupem 30 minut, uvedl šéf Charkovské oblasti Oleh Syněhubov. Útok si podle něj vyžádal 22 zraněných, včetně pěti zaměstnanců železnice, neboť rakety dopadly na nádraží.

Tři lidé dnes zemřeli také při ruském bombardování Chersonské oblasti na jihu Ukrajiny, uvedl šéf oblastní správy Oleksandr Prokudin. Zemřely ženy ve věku 50 a 72 let a 41letý muž.

Později se rovněž objevily zprávy o zásahu v obci Čornobajivka v téže oblasti, při němž přišla o ruku 16letá dívka a ve vážném stavu byla převezena do nemocnice, píše server Ukrajinska pravda.

Ukrajinci po téměř dvou letech ruské agrese hlásí vzdušné útoky prakticky denně. Trosky sestřelených dronů často způsobují škody na majetku a požáry, někdy ale i oběti na životech. Jednotlivá tvrzení znepřátelených stran zpravidla nelze ve válečných podmínkách bezprostředně nezávisle ověřit.

ČTK

  Putinův režim zablokoval další opoziční média. Portály spojené s Chodorovským v Rusku končí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com