Černochová a nový šéf ÚVN seznámili Pavla s plánem rozvoje nemocnice

S plánem dalšího rozvoje Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) v Praze dnes prezidenta Petra Pavla seznámili ministryně obrany Jana Černochová (ODS) a nový ředitel nemocnice Václav Masopust, který 1. července ve funkci vystřídal Miroslava Zavorala. V tiskové zprávě to uvedl resort obrany.

„Zrychlení zdravotních prohlídek uchazečů o vstup do armády je jednou z důležitých oblastí, na kterou se musí pan ředitel Masopust zaměřit. Svou vizi dalšího směřování nemocnice dnes představil panu prezidentovi jako vrchnímu veliteli ozbrojených sil,“ uvedla Černochová.

Také Masopust potvrdil, že jeho prioritou je zabezpečit, aby zdravotní část náborového procesu byla rychlejší. „Uděláme maximum pro to, aby zdravotní prohlídky byly ze strany naší nemocnice co nejrychlejší a abychom tak pomohli k rychlému náboru,“ poznamenal.

Věnovat se chce také poskytování kvalitní zdravotní péče pro profesionální vojáky, příslušníky aktivní zálohy i válečné veterány.

ÚVN je příspěvková organizace, zřizovatelem je ministerstvo obrany. Poskytuje zdravotnickou péči o dospělé pacienty, nezabývá se dětským lékařstvím. Jako jediná vojenská fakultní nemocnice v Česku je výcvikovým, vzdělávacím a odborným zdravotnickým zařízením armády. Dlouhodobě pečuje o válečné veterány.

ČTK

  Za navýšení peněz na vysoké školství demonstrovalo v Praze několik set lidí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com