Ukrajinci zasáhli ruskou leteckou základnu. V areálu vypukl požár, píší média

Úřady ruské Rostovské oblasti ohlásily, že v noci protivzdušná obrana zničila 26 dronů. Útok si podle úřadů nevyžádal žádné oběti, píše agentura AFP. Podle ukrajinských médií však zasáhl leteckou základnu Millerovo. Vzdušnému útoku čelil v noci na sobotu opět i Kyjev.

Na Rostovskou oblast, která sousedí s ukrajinskou Doněckou a Luhanskou oblastí a má důležitou roli v logistice ruské války, ukrajinská armáda útočila v posledních týdnech opakovaně.

„Během uplynulé noci síly protivzdušné obrany zachytily a zničily celkem 26 dronů nad Rostovskou oblastí. Útok nezpůsobil oběti,“ uvedl v sobotu ráno gubernátor Rostovské oblasti Vasilij Golubev.

Server Ukrajinska pravda k útoku dodal, že na sociálních sítích kolují informace o několika explozích u ruské letecké základny Millerovo. Podle některých těchto zdrojů vypukl požár v areálu letiště.

Výbuchy slyšeli v noci na sobotu také obyvatelé Kyjeva. Podle místních úřadů protivzdušná obrana „ničila nepřátelské bezpilotní prostředky“. Trosky nejméně jednoho dronu dopadly do obydlené oblasti ukrajinské metropole.

Ruské síly v noci na sobotu útočily na Sumskou oblast a podle tamní vojenské správy poškodily energetické zařízení ve čtvrti Konotop. Zprávy o výpadcích elektřiny v regionu nebyly oznámeny, přičemž jsou v současné době na místě zásahové jednotky a zjišťují rozsah škod.

Zdroj: Forum24

  Během povstání wagnerovců zemřeli ruští vojáci, připustil Putin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com