Fiala ve Strakově akademii přijal wimbledonskou vítězku Krejčíkovou

Premiér Petr Fiala ve Strakově akademii přijal tenistku Barboru Krejčíkovou, která v polovině července získala ve dvouhře titul ve Wimbledonu. Fiala vítězce poblahopřál a poděkoval za skvělou reprezentaci České republiky, předal jí pamětní list. Setkání se měla zúčastnit také Kateřina Siniaková, která na Wimbledonu zvítězila ve čtyřhře, po dnešním postupu do druhého kola na pražském turnaji WTA však kvůli vyčerpání zamířila do nemocnice.

Osmadvacetiletá Krejčíková zvítězila v sobotu 13. července ve dvouhře nad Italkou Jasmine Paoliniovou a získala druhý grandslamový titul v singlu po triumfu na Roland Garros v roce 2021. Na travnatých dvorcích v All England Clubu navázala na loňský úspěch Markéty Vondroušové, vítězství Petry Kvitové z let 2011 a 2014 či triumf své bývalé trenérky Jany Novotné z roku 1998.

Fiala Krejčíkové poděkoval za skvělou reprezentaci ČR a vyjádřil obdiv k její tenisové kariéře. V tenisu podle něj dosáhla obrovských úspěchů, za kterými stojí talent, píle, nasazení a fyzická i psychická odolnost. „Měli bychom si to uvědomit a obdivovat,“ řekl. Krejčíková premiérovi poděkovala za pozvání. „Jsem ráda, že takto můžu reprezentovat ČR a věřím, že teď na dalších turnajích, hlavně na olympiádě se nám, českým sportovcům, bude dařit a dovezeme co nejvíce medailí,“ řekla.

Krejčíkovou, Siniakovou a juniorskou vítězku Janu Kovačkovou minulý týden přijal také prezidentem Petr Pavel, ocenil je za úspěšnou reprezentaci Česka v zahraničí. Při ceremoniálu obdržel prezident od Krejčíkové a Siniakové tenisové rakety, míčky či wimbledonský ručník.

ČTK

  Slalomáři Beková a Novák zakončili MS do 23 let bronzy z kayakcrossu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com