Macháč získal v Marseille poprvé titul ve čtyřhře, Nosková v Abú Zabí finále prohrála

Tenista Tomáš Macháč získal na turnaji v Marseille první titul ve čtyřhře na okruhu ATP. Při finálovém debutu přehráli společně s Číňanem Čang Č‘-čenem finský pár Patrik Niklas-Salminen, Eil Ruusuvuori 6:3, 6:4. Linda Nosková na turnaji v Abú Zabí na první deblový titul na okruhu WTA nedosáhla. S Britkou Heather Watsonovou prohrály ve finále, které bylo kvůli dešti opakovaně přerušeno, s americkou dvojicí Sofia Keninová, Bathanie Matteková-Sandsová 4:6, 6:7.

Třiadvacetiletý Macháč a o čtyři roky starší Čang Č‘-čen navázali ve Francii na úspěšnou spolupráci z Australian Open, kde při společné premiéře postoupili až do grandslamového semifinále. Při druhém startu nyní v Marseille došli až k zisku trofeje.

Pro oba jde o životní úspěch. Macháč aktuálně figuruje v deblovém žebříčku na 122. místě, v pondělním novém vydání se v něm poprvé v kariéře dostane do první stovky na 86. místo. Kariérní maximum si vylepší i v singlu, v němž vypadl v Marseille ve čtvrtfinále. Posunout by se měl na 62. místo.

„Kombinovat singl i debl je náročné, ale je třeba říct, že na dvou turnajích, které jsme spolu odehráli, se to sešlo dobře. Všechny čtyři zápasy v Marseille byly těžké, máme teď z titulu velkou radost,“ uvedl Macháč pro web Tenisovýsvět.cz. „Rádi bychom s Čangem hráli všechny grandslamy, ale teď chceme hrát v deblu co nejvíc turnajů, co půjde. Prostě kam se spolu dostaneme,“ přiblížil další plány.

Pro český tenis získal rodák z Berouna podle statistik ATP první deblový titul na elitním okruhu od roku 2019. Tehdy se v Córdobě radoval Roman Jebavý ze své poslední čtvrté trofeje. Čang Č‘-čen ve čtyřhře uspěl jako první Číňan v historii.

Ve dvouhře proměnil i svůj pátý finálový start na ATP Tour v titul domácí Ugo Humbert. Čtvrtý nasazený Francouz, jenž v semifinále vyřadil polského obhájce trofeje Huberta Hurkacze, porazil ve finále turnajovou dvojku Bulhara Grigora Dimitrova 6:4, 6:3.

  Litvínov přehrál Spartu, Pardubice porazily Boleslav

Nosková při premiérovém startu ve finále čtyřhry v Abú Zabí titul nezískala

Tenistka Linda Nosková na turnaji v Abú Zabí na první deblový titul na okruhu WTA nedosáhla. S Britkou Heather Watsonovou prohrály ve finále, které bylo kvůli dešti opakovaně přerušeno, s americkou dvojicí Sofia Keninová, Bathanie Matteková-Sandsová 4:6, 6:7.

Devatenáctiletá Nosková si o trofej ve čtyřhře zahrála poprvé v kariéře. Do finále s britskou partnerkou postoupila bez boje poté, co polsko-americký pár Magda Linetteová, Bernarda Peraová k semifinále nenastoupil. Po odstoupení soupeřek nehrály semifinále ani Keninová s Mattekovou-Sandsovou.

Dvouhru v Abú Zabí ovládla Jelena Rybakinová z Kazachstánu, která na turnaji získala druhý letošní a celkově sedmý titul. Nasazená jednička ve finále porazila Rusku Darju Kasatkinovou 6:1, 6:4. V pátém vzájemném duelu zvítězila potřetí.

Siniaková na úvod v Dauhá zdolala Vekičovou a čeká ji Gauffová

Kateřina Siniaková vstoupila do turnaje v Dauhá výhrou 7:5, 6:1 nad Chorvatkou Donnou Vekičovou. Ve 2. kole ji čeká druhá nasazená Američanka Cori Gauffová, vítězka loňského US Open a semifinalistka letošního Australian Open.

Siniaková vstoupila do zápasu s Vekičovou čistou hrou při soupeřčině podání, ale vzápětí o něj stejným způsobem přišla. Obě hráčky měly v prvním setu se servisem problémy, nakonec rozhodl čtvrtý brejk Siniakové v 11. gamu.

Ve druhé sadě už sedmadvacetiletá Češka dominovala, od stavu 0:1 povolila Vekičové jen dva fiftýny. Stejně starou Chorvatku, která je na žebříčku o 14 míst výš, porazila počtvrté z pěti utkání.

Výsledky tenisových turnajů

Turnaj mužů v Marseille (tvrdý povrch, dotace 801.335 eur):

Dvouhra – finále:

Humbert (4-Fr.) – Dimitrov (2-Bulh.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra – finále:

Macháč, Čang Č‘-čen (ČR/Čína) – Niklas-Salminen, Ruusuvuori (Fin.) 6:3, 6:4.

Turnaj žen v Abú Zabí (tvrdý povrch, dotace 922.573 dolarů):

  První body z obřáku! Ledecká skončila v elitní dvacítce. Kralovaly Italky a Vlhová

Dvouhra – finále:

Rybakinová (1-Kaz.) – Kasatkinová (7-Rus.) 6:1, 6:4.

Čtyřhra – finále:

Keninová, Matteková-Sandsová (USA) – Nosková, Watsonová (ČR/Brit.) 6:4, 7:6 (7:4).

Semifinále:

Nosková, Watsonová – Linetteová, Peraová (Pol./USA) bez boje.
Turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 3,211.715 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo:

Siniaková (ČR) – Vekičová (Chorv.) 7:5, 6:1, Alexandrovová (14-Rus.) – Tomovová (Bulh.) 7:6 (7:5), 6:3, Kosťuková (Ukr.) – Dolehideová (USA) 6:3, 7:5, Curenková (Ukr.) – Sönmezová (Tur.) 7:5, 6:3, Minnenová (Belg.) – Mariaová (Něm.) 6:1, 6:1.

Čtyřhra – 1. kolo:

Bouzková, Vondroušová (ČR) – Garciaová, Mladenovicová (Fr.) 6:4, 3:6, 10:3.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com