Nadal slaví rekordní 21. grandslamový titul, když v úžasném finále Australian Open porazil Medveděva

Přes pět hodin bojoval Rafael Nadal ve finále Australian Open s Daniilem Medveděvem. Prohrával už 0:2 na sety, nakonec ale Španěl ruského soupeře udolal po setech 2:6, 6:7 (5:7), 6:4, 6:4 a 7:5. Jeho druhý triumf v Melbourne znamená, že se s 21 grandslamovými tituly odpoutal od Rogera Federera a Novaka Djokoviće a stal se nejúspěšnějším tenistou historie, pise o tom irozhlas.cz.

Pětadvacetiletý Medveděv, který byl na letošním Australian Open nejvýše nasazeným, na loňském US Open ve finále zabránil v zisku rekordního 21. grandslamu Novaku Djokovićovi a podobný úkol ho čekal i v Melbourne proti Nadalovi.

A zprvu se zdálo, že se mu to podaří i tentokrát a že si připíše druhý grandslamový titul v řadě. První dvě sady totiž Rus zvládl výborně, když první získal v poměru 6:2 a druhou urval v tie-breaku.

Pak se ale Nadal do zápasu vrátil. Ve třetím setu za stavu 4:4 využil soupeřovy chyby, sebral mu podání a pak dopodával do výsledku 6:4. Stejným výsledkem získal Nadal po krásných výměnách i čtvrtou sadu a muselo se jít do rozhodujícího pátého setu.

V něm vedl Nadal už 5:4 a podával, jenže v rozhodujících chvílích selhal a nechal soupeře vyrovnat. Pak ale znovu sebral Medveděvovi podání a na druhý pokus už dopodával k vítězství.

Rodák z Mallorky vyhrál Australian Open podruhé, od jeho posledního triumfu uplynulo třináct let. Má reálnou šanci zaútočit na dvaadvacátý titul, protože další grandslam se koná na jeho oblíbené antuce v Paříži, kde zvítězil třináctkrát.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 75 milionů australských dolarů):
Muži:
Dvouhra – finále:
Nadal (6-Šp.) – Medveděv (2-Rus.) 2:6, 6:7 (5:7), 6:4, 6:4, 7:5.

  Ledecka byla šestá v prvním tréninku na sjezd SP v Cortině

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com