Ukrajinská média informují o požáru na základně na Krymu

Po vzdušném útoku na Ruskem okupovaný ukrajinský poloostrov Krym hoří na vojenském letišti Saky v Novofedorivce, píše server RBK-Ukrajina, jenž se odvolává na regionální proukrajinský telegramový kanál Krymskyj veter. Slyšet byly podle něj exploze munice. Ruské úřady tyto zprávy nekomentovaly. Ukrajinské úřady ráno informovaly o sestřelení dvacítky ruských dronů, škody po ruském útoku hlásí mimo jiné Černihivská oblast.

Svědci kanálu Krymskyj veter hlásili četné exploze v různých částech Krymského poloostrova, výbuchy slyšeli i obyvatelé Simferopolu, píše RBK-Ukrajina. Viděli podle něj také hasičské vozy a sanitky mířící směrem k letecké základně Saky. Podle zdroje Krymského veteru byl na letišti zasažen sklad s municí.

Moskvou dosazený gubernátor přístavu Sevastopol Michail Razvožajev v noci podle listu Kommersant informoval o leteckém poplachu nad městem a následně o jeho odvolání. Ruské ministerstvo obrany ve svém pravidelném ranním hlášení podle agentury TASS oznámilo zničení šesti ukrajinských bezpilotních letounů nad dvěma ruskými regiony – Rostovskou a Kurskou oblastí. Krym nezmiňuje.

Ukrajinské letectvo ráno informovalo o sestřelení 20 z celkových 22 ruských dronů během noci nad Ukrajinou. Invazní armáda podle něj vyslala na napadenou zemi také balistickou střelu Iskander-M. Dvacítku bezpilotních letounů se protivzdušné obraně podle něj podařilo zlikvidovat nad Chersonskou, Sumskou, Žytomyrskou a Černihivskou oblastí. O osudu nesestřelených vzdušných zbraní se nezmiňuje.

Server Ukrajinska pravda nicméně píše, že ruské drony zasáhly infrastrukturní zařízení a studentskou ubytovnu ve městě Nižyn v Černihivské oblasti, přičemž jeden civilista utrpěl zranění. Odkazuje se přitom na šéfa regionální správy, podrobnosti neuvádí. Rusové podle Ukrajinské pravdy zaútočili také na zařízení energetické společnosti Ukrenerho v Černihivské a Žytomyrské oblasti, což způsobilo výpadky v dodávkách elektřiny v řadě domácností.

Podobná prohlášení jednotlivých stran konfliktu nelze bezprostředně v podmínkách války nezávisle ověřit.

  Německo má první detenční zařízení pro odmítače povinné karantény

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com