Areál olympijského festivalu je opět otevřený, u brány čekalo asi 50 lidí

Areál olympijského festivalu u jezera Most dopoledne dočasně uzavřel vítr. Své brány návštěvníkům otevřel se zpožděním ve 13:00. Těsně před otevřením čekalo u brány asi 50 lidí, přicházejí další. Na místě to zjistil fotoreportér ČTK. Po revizi jsou v provozu všechna sportoviště, neotevřely se některé partnerské stánky. Pořadatelé navázali na program a chtějí návštěvníkům odpoledne vynahradit. Lidé, kteří chtěli areál navštívit dopoledne mohou vstupenku využít kterýkoli jiný den, nebo ji vrátit. ČTK to za Český olympijský výbor řekl Patrik Vacek.

Vítr zasáhl některé stánky u sportovišť, které slouží jako zázemí. Nikomu se nic nestalo, byly prázdné. Areál pořadatelé uzavřeli z důvodu bezpečnosti. Někteří lidé tak šli alespoň na procházku kolem jezera, jiní se občerstvili u stánků na pláži. Řadu z nich komplikace podle zjištění ČTK překvapila. O uzavření nicméně organizátoři informovali na svých webových stránkách i sociálních sítích.

Přestože byl dopoledne areál festivalu uzavřený, mířily do něj skupiny lidí. Někteří si přišli vyfotit vlajky či dominantu festivalu, kterou je Eiffelova věž ze speciálního 3D tisku. Pak pokračovali k vodě či využili posezení na pláži. Doposud festival podle mluvčí Českého olympijského výboru Veroniky Linkové navštívilo asi 10.000 lidí. Ve čtvrtek, kdy se areál pro veřejnost slavnostně otevřel, se přišlo podívat zhruba 5500 diváků.

Festival připravil nabídku sportů, které si může veřejnost vyzkoušet. Letos je jich 52, což je rekordní počet v historii této akce. Mezi nimi třeba šerm, parkur nebo šachy. Festival potrvá do 11. srpna. Jeho cílem je přivést zejména děti k pravidelnému sportování. Na sportovištích se tak prezentují i místní sportovní kluby.

Na olympijských hrách v Paříži závodí deset a půl tisíce sportovců z 206 zemí. Účastní se 112 českých sportovců ve 23 sportech. Po atletech tvoří největší skupinu zástupci kanoistiky, kterých je 11. Česká výprava bude navazovat na rekordních jedenáct medailí z Tokia. V nominaci jsou všichni čeští olympijští vítězové z minulých her.

  Češi utíkají před koronavirem do zahraničí. Do některých destinací mohou nadále bez testu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com