Rusové vystupňovali své útoky ve směru na Pokrovsk, hlásí Kyjev

Ruské jednotky v uplynulých 24 hodinách vystupňovaly své útoky ve směru na Pokrovsk v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, uvedlo dnes velení ukrajinských ozbrojených sil. Ze 134 bojových střetů, které se odehrály v uplynulém dni, připadla více než třetina právě na úsek fronty u Pokrovska.

„Na pokrovském směru naši obránci odrazili 52 útoků nepřítele u obcí Kalinove, Sucha Balka, Jelizavetivka, Zelene Pole, Novooleksandrivka, Hrodivka, Mykolajivka, Želanne, Skučne, Pantelejmonivka, Tymofijivka, Novoželanne, Ptyče a Vozdvyženka,“ napsal generální štáb v pravidelném přehledu situace na bojišti. Nejvíce útoků bylo u Hrodivky a Želanneho, které se nacházejí přibližně 20 kilometrů od Pokrovska.

Intenzita bojů u Pokrovska stoupla poté, co Ukrajina podnikla překvapivý vpád přes hranice do ruské Kurské oblasti. Někteří vojenští analytici to považují za pokus odlákat ruské síly od jejich hlavních ofenzív na východě Ukrajiny, poznamenala agentura Reuters.

Ruské síly se už měsíce pokoušejí postoupit k Pokrovsku jako důležitému logistickému uzlu a k postupu využívají svou početní převahu. Ukrajinské velení dnes zmínilo 52 ruských útoků u Pokrovska, což podle Reuters představuje zjevný nárůst oproti 28 až 42 útokům za den, hlášeným minulý týden. Více ruských útoků hlásila ukrajinská strana naposledy v prvních srpnových dnech, než zahájil přeshraniční útok na Kurskou oblast.

Rusko za uplynulý den přišlo na frontě podle ukrajinského velení o dalších 1160 vojáků, od začátku války o více než 593.000 vojáků. Podobná tvrzení znepřátelených stran nelze v podmínkách válečného konfliktu rychle ověřit z nezávislých zdrojů.

  Protiofenziva začne v dubnu nebo v květnu, řekl ukrajinský ministr obrany Oleksij Reznikov

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com