„Jsem svině?“ ptá se komunistka Konečná. Na blbou otázku blbá odpověď, mají jasno politici

Komunistka Kateřina Konečná na sociální síti zveřejnila fotografii s textem, kde útočí na koordinátora strategické vládní komunikace Otakara Foltýna. Konkrétně se ho ptá, jestli je „svině“, když pochybovala, že by si Rusové sami zničili plynovod Nord Stream. Tímto výrazem totiž Foltýn označil zastánce ruské agrese. Na otázku Konečné začali reagovat další politici, kteří odpovídají kladně.

„Jsem od jisté doby zvyklá, že dostávám různé nálepky. Ale aby si úředník dovolil označovat lidi, kteří mají jiný názor než má aktuálně USA (a její ocásek Fialova vláda) za svině, to je trochu silné kafe,“ napsala komunistická europoslankyně Konečná.

Dále tvrdila, že se stává „celkem pravidelně“, že z dezinformace se stane relevantní fakt. Jako příklad dala zprávu, že výbuchy na plynovodech Nord Stream nezpůsobilo Rusko, ale že to byl výsledek ukrajinské sabotáže. S odvoláním na řadu ukrajinských a západních představitelů to napsal list The Wall Street Journal.

„Když jsem dříve o tom, že by si Rusové měli zničit plynovod (a tedy i penězovod) pochybovala, spadala jsem zřejmě také do kategorie ‚sviní‘,“ napsala europoslankyně.

Vládní koordinátor pro potlačování dezinformací Otakar Foltýn vyvolal debatu svým výrokem na festivalu ve Slavonicích, kde zastánce Putinova režimu označil za zombíky a svině. „Proč někdo vůbec může obdivovat, omlouvat, anebo dokonce blahořečit tak neuvěřitelně zrůdný režim, jako je třeba současný Putinův režim. Velmi často to jsou lidé, kteří jsou nešťastní, zapšklí, zahořklí, smutní, opuštění, anebo mají jenom životní smůlu, anebo jsou to prostě jenom svině,“ řekl. Následně v médiích svůj výrok hájil a tvrdil, že si za ním stojí.

Konečná prý kvůli chování Foltýna také poslala premiéru Petru Fialovi (ODS) otevřený dopis, ve kterém žádá informace, „kolik nás tato strategická komunikace plná ‚zombíků‘ a ‚sviní‘ stojí“.

  Miloše Zemana potřebuje už jen jeho okolí, říká bývalý šéf Národní galerie

Na otázku, zda je svině, ale komunistce začali odpovídat další čeští politici. „Na blbou otázku blbá odpověď. Ano, jste,“ vzkázal jasně starosta Tetína na Jičínsku Matěj Hlavatý (STAN). „Jednu věc nechápu, proč si to vztáhla na sebe. Asi se dotklo jejího svědomí, že šíří ruskou propagandu, jinak tomu nerozumím,“ dodal.

Senátorka Miroslava Němcová (ODS) připomněla dva zákony, které říkají, že „komunistický režim byl zločinný, nelegitimní a zavrženíhodný“ a že „KSČ byla organizací zločinnou a zavrženíhodnou. Dnešní komouši se ke KSČ hlásí. Dotaz zodpovězen kladně,“ má jasno.

„Asi znám už odpověď, ale zajímavé se na to zeptat i vás,“ napsal potom na sociální síti europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

Zdroj: Forum24

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com