Záchranáři v sobotu na Bruntálsku ošetřili s příznaky otravy 17 účastníků tábora

Záchranáři v sobotu na Bruntálsku ošetřili 17 účastníků dětského tábora. Dva dospělí a 15 dětí poté skončili v nemocnicích v Krnově, Opavě a Ostravě s příznaky otravy. Trpěli zažívacími problémy. Všichni už jsou doma. ČTK to dnes večer sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

„Zasahující lékař na místě vyšetřil 17 účastníků dětského letního tábora, kteří jevili známky zdravotního postižení. Šlo především o zažívací obtíže, provázené nevolností, zvracením a průjmy, stejně jako zvýšenou tělesnou teplotou,“ uvedl Humpl.

Dodal, že většina dětí byla ve věkovém rozpětí mezi sedmi a 14 lety. „Záchranáři následně transportovali sedm pacientů na dětskou ambulanci krnovské nemocnice, stejný počet na infekční oddělení opavské nemocnice a tři pacienty do ostravské fakultní nemocnice,“ uvedl.

V opavské nemocnici se lékaři starali o sedm pacientů. „Pět z nich propustili do domácího ošetření ještě v sobotu. Dva dnes,“ řekla večer na dotaz ČTK mluvčí nemocnice Monika Kunčarová. Podobná situace byla i v Krnově. „Pět pacientů jsme ošetřili ambulantně, dva zůstali přes noc. I ti už jsou ale doma,“ řekl ČTK náměstek ředitele krnovské nemocnice Jiří Krušina. Mluvčí ostravské fakultní nemocnice Petra Petlachová doplnila, že i v jejich případě byli dnes všichni tři účastníci tábora propuštěni domů.

ČTK

  Veřejné rozloučení se Šafránkovou bude 25. června v kostele na Spořilově

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com