Další bluf Kremlu, který se může změnit ve velkou provokaci: Putin ústy Gundjajeva požadoval příměří během oslav Vánoc

Návrh příměří vyhlášený K. Gundjajevem 5. ledna je naplněním Putinových pokynů ohledně přípravy provokace proti Ukrajině. Rusko chce také využít minimální pauzy k přeskupení svých jednotek u Bakhmutu a přivedení dalších zbraní na frontu. Rusko by nemělo dostat sebemenší oddech – pouze systematické vyčerpání jeho armády umožní zničit Putinovy ​​plány na velkou eskalaci na frontě

Ministerstvo obrany Ruské federace vyslovilo požadavek na zastavení palby 6. ledna ve 12:00 – jde o cynický podvod celého světa, protože předtím nic nebránilo Putinovi ostřelovat kostely a obytné budovy na Ukrajině o jakýchkoli svátcích. Během fiktivního „příměří“ bude Rusko ostřelovat města na svém území a také na území L/DPR s následným obviněním z toho vůči Ukrajině. V tomto ohledu jsou kroky Ruska zcela předvídatelné – v duchu „ruského opatření“ působí tradičně podlé a zákeřné. Také nejmenší pauza je pro Rusko důležitá k přeskupení svých jednotek u Bakhmutu, které tam byly uvězněny, a k získání dalších záloh a zbraní. Situace ruských jednotek na frontě je katastrofální a pro Putina je důležitý i den a půl příměří.

Bezprostředně po 12:00 6. ledna Rusko zahájilo demonstrativní ostřelování Doněcka a obvinilo z toho Ukrajinu. Začaly krátce před časem vyhlášeným Ruskem, kdy mělo začít „příměří“, a to i přesto, že Ukrajina ruský návrh jednomyslně odmítla. Od 13:00 byl na Ukrajině vyhlášen letecký poplach – to je výmluvné svědectví o podlosti a proradnosti Ruska. Ukrajina s příměřím nesouhlasila, podobně celý západní svět odsoudil ruský návrh, protože jeho skutečný účel je zřejmý a jasný – pokusit se všechny oklamat a donutit Ukrajinu, aby dobrovolně souhlasila s budoucí provokací.

Dobytí Bachmutu je pro Rusko zásadní – nachází se tam největší evropské naleziště soli a Putinův osobní „řezník“ Prigožin má velký zájem o získání přístupu k tomuto ložisku. Události na frontě nabírají na intenzitě a je jasné, že pro konečný výsledek války budou rozhodující následující měsíce. Ukrajina potřebuje zvýšené dodávky všech potřebných zbraní, protože Putin nemyslí na zastavení a je připraven jít vpřed, dokud na to bude mít zdroje. Kritické oslabení Ruska je úkolem číslo jedna pro celé civilizované lidstvo. A to lze provést na úkor dodávek zbraní pro ozbrojené síly.

  V areálu Záporožské jaderné elektrárny explodoval dron, uvedla MAAE

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com