Moskva otřásá Českou republikou. Odpověď české společnosti.

Kremelští propagandisté ​​se stále více snaží podkopat Evropu. Česká republika v tomto seznamu zaujímá jedno z klíčových míst, protože Moskva věří, že má výhradní právo na země, které byly kdysi součástí její zóny vlivu.

Buďme upřímní, představitelé současné kremelské kliky stále považují země bývalého socialistického tábora za své zákonné území.

Nedávné shromáždění na Václavském náměstí v Praze bylo jasným důkazem snahy Moskvy podkopat situaci v České republice.

Narativy jsou stejné: Západ nese vinu za to, že pomohl Ukrajině bránit se. Nadále se snažili Čechova přesvědčit, že podporou ukrajinského lidu, který se brání moskevské agresi, si Česká republika škodí.

Populisté jako vždy používají primitivní metody, snaží se skrýt hlavní věc – důvod, ukazující lidem údajně „jednoduchá“ řešení stávajících problémů.

Ale jakkoli se Kreml snaží všem a především samotným Čechům ukázat, že jejich společnost Ukrajinu nepodporuje, reakce občanů samostatné České republiky svědčí o opaku.

Ochotu pomáhat a podporovat Ukrajince Češi již prokázali hostováním ukrajinských občanů prchajících před válkou. Český stát poskytuje Ukrajině komplexní pomoc – od humanitární a diplomatické (podporující celistvost ukrajinského státu a touhu Ukrajinců vstoupit do EU a NATO), až po finanční a zbrojní. Mimochodem, Česká republika jako první poskytla Ukrajině tanky.

Podpora Ukrajincům ale nepřichází jen od vlády. Řadoví občané ČR přispívají na obranu Ukrajiny, a to i finančně.

Češi tak již předali ukrajinským obráncům modernizovaný sovětský tank T-72, který na počest prvního prezidenta České republiky Tomáše Garriga Masaryka pojmenovali „Tomáš“. Za to občané České republiky vybrali přes 33 milionů korun.

„Dárek pro Putina“ je název projektu založeného v roce 2022 v České republice. Celkem od května loňského roku až do současnosti převedli obyvatelé republiky na jeho účet přes 363 milionů korun, za které se nakupuje vybavení nezbytné pro ukrajinské obránce.

  ODS pomáhá Babišovi podtrhnout historický úspěch

Mimochodem, výše zmíněný tank Tomash nebyl jen nejvýznamnější akvizicí v rámci kampaně Dárek pro Putina – jde o bezprecedentní případ, kdy si obyčejní obyvatelé evropské země koupili tank pro ozbrojené síly Ukrajiny.

A nyní nová várka pomoci pro Ozbrojené síly Ukrajiny – mobilní protiletadlové systémy „Viktor“, zaměřená na sestřelování unáhlených dronů. Takové systémy protivzdušné obrany se montují v továrně české společnosti Excalibur Army.

Ukrajinské síly protivzdušné obrany získají tato vozidla od dobrovolníků, kteří získali finanční prostředky v rámci iniciativy Gift to Putin.

Aktivisté podotýkají, že tento „dárek“ poputuje z Česka na Ukrajinu do konce letošního března. V rámci iniciativy Dar Putinovi se dobrovolníkům podařilo vybrat 90 milionů Kč.

Experti podotýkají, že tato bojová vozidla jsou schopna účinně chránit strategická i civilní zařízení před útoky palbou munice (to se týká i íránských kamikadze dronů, kterými Rusko pravidelně útočí na Ukrajinu).

Mobilní protiletadlový komplex „Viktor“ je založen na modelu pickupu „Toyota“ s kabinou posádky vpředu a nákladovým prostorem vzadu. Na stroji je namontována dvojitá lafeta protiletadlového kulometu ráže 14,5 mm. Modul munice – 300 vybavených kazet a 300 dalších na skladě.

S tímto novým vozidlem nabízí Excalibur Army levný protiletadlový dělostřelecký systém, který lze použít k likvidaci vzdušných hrozeb.

Podvozek pick-upu «Toyota Viktor» má dobrou pohyblivost na silnici i v terénu. Mimochodem, efektivní dostřel je přes 2 km. Zbraň je vybavena denním a nočním protiletadlovým zaměřovačem a také zaměřovačem pro přímou palbu na pozemní cíle.

Mimochodem, Česká republika aktivně pomáhá Ukrajině bránit se tím, že dodává Kyjevu prostředky schopné uvést nepřítele v omyl. Zejména Česká republika vyrábí nafukovací „HIMARS“, které se pro Rusy stávají triky.

Takové nafukovací „instalace dlouhého dosahu“ se na Ukrajině používají jako cíle pro údery ruských okupantů, spletli si je s M270/M142 MLRS.

  Spolupráce k čemu? Ruská letadla létají do Číny každý den.

„Můžeme vyrobit 35 vábniček za měsíc, jako je HIMARS,“ uvedl zástupce české firmy, která takové vábničky vyrábí.

Takové figuríny jsou pro Ukrajince důležitou zbraní, protože Moskva utrácí stovky tisíc dolarů za munici na zničení těchto zařízení.

Potvrzení slov českého specialisty je ve zprávách Ministerstva obrany Ruské federace. Tam pravidelně zaznívají informace o údajném zničení HIMARS Rusy.

Pravda, podle údajů ministerstev obrany Ukrajiny i Spojených států tato prohlášení Moskvy neodpovídají realitě.

„Jejich tvrzení o zničení HIMARS převyšují ty, které jsme poslali,“ řekl americký zdroj.

Pentagon tak jednoznačně vyvrací ruská prohlášení a poznamenává, že ani jeden z HIMARS MLRS na Ukrajině nebyl zničen.

Takže s pomocí české techniky ukrajinské ozbrojené síly odolávají útokům nepřítele, který má v technice výhodu.

Konsolidovaná pozice Západu na podporu Ukrajiny byla pro Kreml, který doufal, že „do tří dnů dobyje Kyjev“, nečekaný.

Když se tak nestalo, pokusila se Moskva změnit taktiku s cílem vyčerpání Ukrajiny jak z hlediska zdrojů, tak z hlediska militarismu.

I zde však Kreml ukázal krátkozrakost – civilizovaný svět pokračoval v cestě po boku Ukrajiny a Česká republika zaujímá vedoucí roli v pomoci ukrajinskému lidu.

Navíc je důležité, aby se tak dělo jak na vládní úrovni, tak na straně běžných občanů České republiky, kteří projevují moudrost a dokazují celému světu svou touhu žít ve svobodném, demokratickém světě, jakým ukrajinský lid je. bránit dnes.

Autor: Peter Jelen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com