Při Hodině Země dnes večer zhasnou osvětlení města, firmy i památky

Zhasnuté osvětlení památek, mostů, parků a dalších veřejných míst dnes večer v Česku i ve světě podpoří ochranu klimatu. Světla se při akci Hodina Země zhasnou mezi 20:30 a 21:30. Po celé republice se do ní zapojí víc než 120 měst a obcí, na čtyři desítky škol, firem či organizací a přes 300 jednotlivců, kteří se předem ohlásili českým organizátorům kampaně z Klimatické koalice a Ekologického institutu Veronica.

Symbolicky dnes na hodinu zhasne třeba brněnský Špilberk, kolínský chrám svatého Bartoloměje, budova liberecké radnice, věž ostravské Nové radnice, pražská Petřínská rozhledna a další dominanty měst, v menších obcích zase veřejné osvětlení.

Podle pořadatelů lze přispět ke zlepšení životního prostředí také vlastním závazkem, například snížením teploty v domácnosti nebo omezením konzumace masa. Inspiraci pro dobrovolné závazky najdou účastníci akce rovněž na webu, kde mohou zjistit i to, kolik emisí skleníkových plynů oxidu uhličitého díky své činnosti ušetří.

Hodina Země se poprvé konala v Sydney v roce 2007, tehdy zhasla světla i budova australské opery. Od té doby se akce koná tradičně vždy poslední sobotu v březnu, po celém světě ji koordinuje Světový fond na ochranu přírody (WWF). V České republice se kampaň pořádá od roku 2010.

ČTK

  Debatu ČT bez Babiše ostře zahájil Diviš, Pavel a Nerudová do sporu nešli

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com