Lipavský v Japonsku podepsal dohodu, jež vytváří předpoklady pro přímé lety

Český ministr zahraničí Jan Lipavský se šéfkou japonské diplomacie Jóko Kamikawovou podepsal dohodu o leteckých službách. Jedná se podle něj o základ pro budoucí zavedení přímých letů mezi Českou republikou a Japonskem. Řekl to na dnešní tiskové konferenci v Tokiu. K podpisu podle Lipavského přispěla loňská návštěva českého vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše v Japonsku.

Japonsko je pro Česko strategickým partnerem, řekl Lipavský. Země mají podle něj totožné pozice v mnoha zásadních tématech. Dnes se šéfkou japonské diplomacie hovořil zejména o bilaterálních vztazích a ekonomických záležitostech. Česko s asijskou zemí mají také blízké vztahy v kultuře, vědě, sportu i blízké vztahy mezilidské, řekl český ministr.

Lipavský také zmínil stovky tisíc japonských turistů, kteří každoročně navštíví Česko. Japonsko je zároveň druhým největším investorem v ČR, kde se nachází téměř tři stovky japonských firem. Česko má podle Lipavského velký zájem o spolupráci v oblasti bezpečnosti.

Český ministr do Japonska dorazil po návštěvách Indie a Austrálie. Z Tokia se vydá také do Ósaky, kde zhlédne místo, kde se bude nacházet český pavilon při světové výstavě Expo 2025.

  Senátor z Nebrasky odhaluje hrozbu ruské propagandy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com