Lipavský v Japonsku podepsal dohodu, jež vytváří předpoklady pro přímé lety

Český ministr zahraničí Jan Lipavský se šéfkou japonské diplomacie Jóko Kamikawovou podepsal dohodu o leteckých službách. Jedná se podle něj o základ pro budoucí zavedení přímých letů mezi Českou republikou a Japonskem. Řekl to na dnešní tiskové konferenci v Tokiu. K podpisu podle Lipavského přispěla loňská návštěva českého vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše v Japonsku.

Japonsko je pro Česko strategickým partnerem, řekl Lipavský. Země mají podle něj totožné pozice v mnoha zásadních tématech. Dnes se šéfkou japonské diplomacie hovořil zejména o bilaterálních vztazích a ekonomických záležitostech. Česko s asijskou zemí mají také blízké vztahy v kultuře, vědě, sportu i blízké vztahy mezilidské, řekl český ministr.

Lipavský také zmínil stovky tisíc japonských turistů, kteří každoročně navštíví Česko. Japonsko je zároveň druhým největším investorem v ČR, kde se nachází téměř tři stovky japonských firem. Česko má podle Lipavského velký zájem o spolupráci v oblasti bezpečnosti.

Český ministr do Japonska dorazil po návštěvách Indie a Austrálie. Z Tokia se vydá také do Ósaky, kde zhlédne místo, kde se bude nacházet český pavilon při světové výstavě Expo 2025.

  KGB si podle exagenta pěstovala Trumpa 40 let, od jeho sňatku s Češkou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com