Prezident Pavel poděkoval českým olympionikům za výkony i reprezentaci země

Prezident Petr Pavel pogratuloval českým sportovcům k výkonům na letních olympijských hrách v Paříži a poděkoval jim za příkladnou reprezentaci země. Na síti X dnes uvedl, že sport nejsou jen vítězství a medaile, ale je za ním obrovská vůle, odhodlání, dřina, bolest, čas i peníze nejen sportovců, ale celého jejich týmu i rodin. Ocenil také Český olympijský tým za podporu olympioniků a uspořádání Olympijského festivalu v Mostě, který Pavel s manželkou začátkem srpna navštívil.

„Olympiádu jsem sledoval během dovolené a gratuluji českým sportovkyním a sportovcům ke skvělým výkonům. Někdy chyběl jen kousek štěstí k dalším medailím,“ zdůraznil Pavel. Do olympijských her, které skončily v neděli, zasáhlo 111 českých sportovců. Česko v Paříži získalo tři zlaté a dvě bronzové medaile, nejméně na letních olympijských hrách v samostatné historii.

Olympiáda je podle českého prezidenta právem vnímána jako vrchol sportovního snažení, ale také jako symbol spolupráce, férového soupeření, respektu, přátelství a míru. „Tyto hodnoty jsou v dnešní době zásadní nejen ve sportu. Děkuji všem za příkladnou reprezentaci země a Českému olympijskému týmu za podporu českého týmu i šíření myšlenky sportování – třeba i prostřednictvím Olympijského festivalu,“ napsal prezident.

Prezident navštívil Olympijský festival v Mostě v pátek 2. srpna, kdy si po boku současných či bývalých českých reprezentantů vyzkoušel hod oštěpem, šerm, lukostřelbu či jízdu na obřím paddleboardu. Na konci srpna se Pavel v Paříži zúčastní zahájení paralympijských her.

ČTK

  Hamáček nechtěl odhadnout, kdy mohou platit nové krizové zákony

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com