Rusko provedlo vzdušné údery na Lvov, vyžádaly si nejméně sedm obětí

Nejméně sedm mrtvých včetně tří dětí a 38 zraněných si v noci na dnešek vyžádaly ruské útoky na západoukrajinský Lvov. Informoval o tom starosta města Andrij Sadovyj, kterého citovala ukrajinská média. Město má dnes navštívit šéfka české Sněmovny Markéta Pekarová Adamová. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj po nočním útoku na Lvov vyzval spojence, aby zemi pomohli s protivzdušnou obranou a apeloval na povolení úderů v ruském týlu, napsala agentura Reuters.

Ruské drony také útočily na ukrajinské hlavní město Kyjev. O nich informovala ukrajinská armáda s tím, že její protivzdušná obrana útok odrážela, píše agentura Reuters.

Ruské nálety na Lvov zasáhly několik obytných budov, napsal šéf Lvovské oblasti Maksym Kozyckyj na sociální síti Telegram. V důsledku útoku podle starosty začalo hořet několik domů v blízkosti hlavního městského nádraží, poškozeno celkem bylo okolo pěti desítek staveb.

V souvislosti s ruským útokem nasadilo svá i spojenecká letadla sousední Polsko, aby zajistilo bezpečnost svého vzdušného prostoru.

Svědci agentuře Reuters sdělili, že na okraji Kyjeva slyšeli několik explozí. Podle nich ukrajinská protivzdušná obrana v tu chvíli zřejmě odrážela útok.

Ukrajinské letectvo na komunikační platformě Telegram uvedlo, že varování před vzdušnými údery platí pro celé ukrajinské území. Rusko v noci na dnešek ostřelovalo také Kryvyj Rih v Dněpropetrovské oblasti, kde zasáhlo objekt civilní infrastruktury v centru. Zraněno bylo pět lidí, informoval na Telegramu šéf Dněpropetrovské oblasti Serhij Lysak.

ČTK

  Úspěšná protiofenzíva: západní zbraně pomáhají ukrajinským ozbrojeným silám postupně ničit ruskou obranu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com