Na vojenském letišti u Kursku hoří zásobník ropy po možném útoku dronu

Na vojenském letišti nedaleko ruského Kursku hoří zásobník ropy. Gubernátor Kurské oblasti Roman Starovojt na svém telegramovém profilu dnes napsal, že letiště se stalo terčem ukrajinského dronového útoku. Oběti nejsou hlášeny, píše agentura Reuters.

Kursk leží zhruba 100 kilometrů od ukrajinských hranic. Starovojt minulý týden uvedl, že ukrajinské jednotky provedly v jeho oblasti několik útoků, které způsobily výpadky proudu. Ukrajina se k útokům minulý týden ani dnes nepřihlásila.

V pondělí ruské ministerstvo obrany uvedlo, že dva ukrajinské drony zaútočily na letecké základny v Saratovské a Rjazaňské oblasti, zabily tři vojáky a způsobily materiální škody. Ani k těmto útokům se Kyjev nepřihlásil. Jednalo by se nicméně o ukrajinský útok provedený zatím nejhlouběji na ruském území od začátku ruské invaze na Ukrajinu.

Jedno ze zasažených letišť je místem, odkud vzlétají ruské bombardéry, než odpálí střely s plochou dráhou letu proti objektům na Ukrajině, v posledních týdnech i proti objektům energetické infrastruktury.

Stanice BBC uvedla, že ukrajinské ozbrojené síly nemají podle dostupných informací ve výzbroji prostředek s doletem umožňujícím zasáhnout letiště v Engelsu a u Rjazaně, ale na podzim ukrajinské zbrojovky informovaly, že dokončují vývoj dronu o doletu 1000 kilometrů.

ČTK

  Výbuch domu v Paříži si vyžádal nejméně 37 zraněných, stav čtyř je kritický

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com