Play-off. Den třetí. První prodloužení a penaltový rozstřel.

Tady jsme čekali. Japonsko a Chorvatsko se prezentovaly zajímavými 90 minutami, které pokračovaly další půlhodinou prodloužení a skončily penaltovým rozstřelem. První šel.

Týmy k reportérskému setkání přistupovaly s různou mírou pravděpodobnosti – pokud Chorvati tradičně ve statusu favorita, tak málokdo čekal, že v play off uvidí národní tým země vycházejícího slunce.

A nejde o Japonce samotné, ale o jejich soupeře – bezpodmínečnými kandidáty na postup do osmifinále se jevily Španělsko a Německo, které Asiaté porazili stejným skóre 2:1.

Je důležité poznamenat, že Japonci porazili oba evropské giganty, zpočátku prohrávali ve skóre. Charakter je charakteristickým znakem současného týmu Hajime Moriyasu.

Ví, jak najít správná slova pro své svěřence a přesně porozumět tomu, kdo se může během setkání zapojit do hry. Japonské návraty v zápasech se Španělskem a Německem jsou trenérskou zásluhou.

A samozřejmě, Moriyasu má na tomto turnaji „žolíka“, 24letého útočníka Freiburgu Ritsu Doana.

Vstup na hřiště ve druhé polovině zápasu s Němci trval Doanovi pouhé čtyři minuty, než vyrovnal skóre.

Ve hře se Španěly obecně potřeboval ještě méně času – dvě minuty po vstupu na hřiště vstřelil míč Ritsu.

Když už mluvíme o Chorvatsku, samozřejmě stojí za zmínku věk týmu. Jak poznamenal Dejan Lovren, „musíte si užít svůj poslední tanec“. A taková, dlužno uznat, bude pro mnohé hráče dáma.

Chorvaté toho ale využívají ve svůj prospěch, protože věk jsou zkušenosti. Navíc je vede mazaný Zlatko Dalic, který ví, jak vyhrávat.

A pokud Japonci vstoupili do play off z prvního místa skupiny E, když porazili Španělsko a Německo, ale zároveň prohráli s Kostarikou, tak chorvatský tým v 1/8 přešel až z druhé řady kvarteta F.

Nejprve Balkánci vyváleli bezbrankovou remízu s Maročany, porazili kanadský tým 4:1 a ve třetím kole hráli opět 0:0 s přímým konkurentem o vstupenku do play off – belgickým týmem.

  Plíšková postoupila na Australian Open do čtvrtfinále, Fruhvirtová neuspěla

Nutno podotknout, že v tom zápase se Chorvati ve druhém poločase silně potopili a kdyby byl soupeř úspěšnější, vicemistři světa by odjeli domů.

Ale ať je to jak chce, Japonsko a Chorvatsko se sblížily v 1/8. A přestože reportážní zápas začal vzájemnými nájezdy soupeřů, téměř celou první polovinu setkání neměl žádný tým jasnou herní převahu.

Do přestávky zbývalo 5 minut, Asiaté si vysloužili dva rohy v řadě. A pokud si Chorvaté poradili s prvním, pak se nákres druhé zatáčky pro Japonce stal úspěšným.

Míč se po přihrávce Doana zdržel ve středu pokutového území, kde se ukázal jako nejefektivnější Yoshida, který to vymyslel na Maedu. A forvard z brankářské lajny dokázal dopravit míč do chorvatské sítě. Ve 43. minutě byl stav 1:0.

Zajímavostí je, že na aktuálním mistrovství světa japonský tým ani jednou neskóroval v prvním poločase, zatímco ve všech třech zápasech aktuálního mistrovství světa ten první minul.

Ve druhém poločase od prvních minut dominovalo Chorvatsko. A přineslo to ovoce svěřencům Zlatko Dalič, který v 55. minutě srovnal skóre.

Po Yuranovičově přihrávce zpět zastavuje Lovren míč na pravém křídle a předvádí parádní centr do středu pokutového území, načež koule letí přímo na hlavu Perisice, jehož zakroucená střela pod pravou tyč se ukázala jako nepřístupná. do Gondy.

1:1 – takto skončila základní hrací doba a zápas dospěl do prodloužení, z toho 30 minut se žádný z týmů nepřiblížil k výhře.

A diváci mistrovství světa 2022 viděli první sérii pozápasových penalt.

Zkušenost – bez ohledu na to, jak banální to může znít, ale byl to právě on, kdo hrál v závěrečné části setkání rozhodující roli. Tři neuskutečněné zásahy ze značky Japonců a skóre pozápasového penaltového rozstřelu 3:1. Chorvatský tým se ukázal být silnější.

  Tenistky Vondroušová a Martincová postoupily v Chicagu do 2. kola

„Japonci tlačili od samého začátku. Byli dobře připraveni, ale ani my jsme nebyli pozadu. Odehráli jsme 120 těžkých minut a vyhráli, když to bylo nejtěžší. Penaltový rozstřel? Samozřejmě je to jeden z nejlepších okamžiků mé kariéry,“ řekl po zápase chorvatský brankář Dominik Livakovic.

S kým se šachové týmy střetnou ve čtvrtfinále, rozhodly mezi sebou týmy Brazílie a Jižní Koreje.

Plakát zápasu v zásadě jednoznačně hovořil o tom, kdo byl v duelu favorit, ale tento turnaj už přinesl několik nečekaných výsledků, takže i asijští fotbalisté měli sny o postupu.

Pravda, to vše bylo před začátkem zápasu. Navíc čísla na výsledkové tabuli mluví sama za sebe. Již v 7. minutě se pentampioni ujali vedení. Poté s přestávkami 5-15 minut bylo skóre upraveno na zničujících 4:0 ve prospěch kouzelníků s míčem.

Nemá smysl se zdržovat momenty, hra byla sehraná – na jednu branku.

Do druhého poločasu vyšli Brazilci dobře naladěni a dovolili Jihokorejcům odehrát jeden míč. Asiaté mohli skórovat více, ale Alison dnes také ukázala třídu. 4:1 – s takovým skóre se zápas dohrál.

Mimochodem, podle statistického portálu Opta Sport poprvé od roku 1998 vstřelili Selesao v utkání play off mistrovství světa čtyři branky.

Na mistrovství světa ve Francii pak Brazílie v osmifinále vstřelila Chile čtyři branky a i samotné setkání skončilo výsledkem 4:1.

Na tomto turnaji se kouzelníci s míčem dostali až do finále, kde prohráli s hostiteli turnaje Francouzi 0:3.

Brazilská reprezentace se porážkou Jihokorejců stává dalším z osmi týmů, které nadále směřují k držení hlavní trofeje z mistrovství světa 2022.

A možná jeden z hlavních uchazečů o tuto trofej. Možná nejdůležitější na tomto turnaji.

Autor: P.K.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com