Pardubice ve Straubingu třikrát inkasovaly v oslabení a v Lize mistrů prohrály

Hokejisté Pardubic prohráli ve čtvrtém zápase v Lize mistrů na ledě Straubingu 2:3 a poprvé v soutěži nebodovali. Dynamo inkasovalo všechny branky v oslabení, německý tým uspěl i ve třetím domácím utkání.

Ráz první třetiny určily přesilové hry. Dynamo úvodní oslabení přežilo, v 10. minutě ale při vyloučení kapitána Sedláka otevřel skóre střelou od modré čáry Zimmermann. Východočeši mohli vyrovnat v téměř dvouminutové výhodě pět na tři, gólu se však dočkali až při klasické početní výhodě, kdy našel Kousal volného Zohornu, který zamířil přesně k tyči.

Další přesilovku Pardubice nevyužily a na začátku druhé části se musel činit Will. Pohotovými zákroky udržel nerozhodný stav. Východočeši následně opět srovnali se soupeřem krok, po rychlém protiútoku zahrozili Kaplan s Poulíčkem, Bugla v brance Tigers ale nepřekonali.

V závěru druhé třetiny nejprve Straubingu pomohla tyč, 25 sekund před odchodem do kabin se ale hosté prosadili, když za Buglova záda prošla zřejmě tečovaná střela Davida Musila.

Hned ve 41. minutě mohl navýšit vedení Pardubic Radil, rychlý protiútok ale nezakončil ideálně. Následně byl vyloučen Kaplan a domácí rychle vyrovnali. Po Willově výborném zákroku se prosadil již po 12 sekundách pohotovou dorážkou Samanski. Podle pravidel Ligy mistrů pokračující oslabení Dynamo ubránilo.

Východočeši nakonec i potřetí inkasovali v oslabení. V 57. minutě, tři sekundy před koncem Válova trestu, skóroval Brandt. Pardubice měly šanci vyrovnat v přesilovce, při které navíc odvolaly Willa, ani v šesti proti čtyřem ale třetí gól nevstřelily.

Zbývající dva zápasy základní části odehrají kluby v říjnu. Šestnáct týmů postoupí do listopadového osmifinále.

Straubing Tigers – HC Dynamo Pardubice 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Zimmermann (Hede, Samuelsson, 43. Samanski (Connolly, Green), 57. Brandt (Lipon, Leonhardt) – 15. T. Zohorna (R. Kousal, Herčík), 40. D. Musil (Kaplan). Rozhodčí: Hinterdobler, Neutzer – Koziol, Römer (všichni Něm.). Vyloučení: 4:4. Využití: 3:1. Diváci: 3548.

  Kvitová prohrála po kanáru se Sakkariovou a v Indian Wells skončila ve 3. kole

Sestava Pardubic: Will – Hrádek, Hájek, Šustr, T, Dvořák, D. Musil, Vála, Houdek – Herčík, Sedlák, Smejkal – M. Kaut, R. Kousal, Radil – Paulovič, T. Zohorna, Mandát – Vondráček, Poulíček, Kaplan. Trenér: Zadina.

 

Další výsledky: Klagenfurt – Osvětim 4:5, Curych – Salcburk 2:4, Sheffield – Skelleftea 3:2,

18:30 SönderjyskE – Pelicans Lahti,

19:00 Eisbären Berlín – HC Sparta Praha.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com