Tohle čekal málokdo! Petr Čech nastoupí za Chelsea!

Je pravdou, že Petr Čech byl v polovině října zapsán na soupisku A týmu Chelsea a byl připraven naskočit v případě nouze, která by nastala kvůli nákaze koronavirem v týmu, i do soutěžního zápasu v Premier League. Tak brzký restart své kariéry však nečekal možná ani on sám. Už v pondělí nastoupí za Chelsea „U23“ proti Tottenhamu.

Big Pete se vrací! Už zítra nastoupí do soutěžního zápasu v Premier League 2 za tým Chelsea U-23, který je záložním týmem Chelsea, proti Tottenhamu, jak uvedl Liam Twomey z deníku The Athletic na svém twitterovém účtu.

Poradce sportovního a technického úseku Chelsea Petr Čech nehrál soutěžní zápas od svého ukončení kariéry v květnu 2019. Stále se ale udržoval v kondici, zejména se oddával své velké vášni, kterou je hokej. Jako golman týmu Guildford Phoenix odchytal několik zápasů.

Proč se v týmu rozhodli pro Čecha?

Brankář Lucas Bergstrom, který za tým pravidelně nastupuje, v sobotu nastoupil v týmu do 18 let a v Chelsea nechtějí, aby Fin odehrál během 48 hodin dva zápasy. Dalším, kdo by přicházel v úvahu, je chorvatský golman Karlo Ziger, který je ale v současné době součástí bubliny A týmu Chelsea a tým by byl raději, kdyby s nimi zůstal, než aby se musel po návratu podrobovat testům na covid-19.

Klub tedy nejspíš věří, že by se Čech měl před případným ostrým startem v Premier League rozehrát v nějaké nižší soutěži a proč ne právě v týmu do 23 let. V juniorce Arsenalu se například rozehrával i Tomáš Rosický v roce 2016 po dlouhém zranění stehenního svalu.

Pravidelné tréninky s A-týmem a možný start v Premier League?

Čech pravidelně trénuje se seniorským týmem Chelsea od chvíle, kdy tým začal uvažovat o jeho zápisu na soupisku. Předzápasových tréninků se však ještě neúčastnil. V akci byl především během mezinárodních přestávek, kdy stálí golmani měli reprezentační povinnosti.

  Krejčíková odvrátila mečbol a zahraje si o grandslamový titul

Chelsea tedy stále tvrdí, že Čech figuruje na soupisce stále spíše jen jako nouzové řešení, ale kdo ví, zda jeho start v Premier Legue 2 nepředznamenává jeho ostrý strart v anglické nejvyšší lize.

Zdroj: https://www.sport.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com