Česko kvůli koronaviru nasadí na hranice armádu

„Dohodli jsme se, že na 10 hraničních přechodech, které jsou v režimu kontrol, bude vybudováno zázemí, aby kontrola vzorků mohla proběhnout na místě. Dohodli jsme se na tom, že armáda vypomůže personálem, který pomůže s odběrem vzorků,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Kromě toho, že armáda pomůže zdravotnickým personálem, poskytne i prostředky na výstavbu polních nemocnic. „Zdravotnické stany využijeme na hraničních přechodech,“ dodal ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO).

Lidé, kteří budou testováni, budou muset na hranicích počkat, dokud nebude jasný výsledek vyšetření. „Jestliže bude pozitivní, tak budou transportováni do příslušného zařízení a svěřeni do péče lékařů,” dodal Hamáček.

Od pondělního rána policisté, celníci a hasiči na deseti vybraných hraničních přechodech provádějí namátkové kontroly řidičů. V rámci preventivních opatření proti šíření nového koronaviru měří přijíždějícím teplotu.

Řidiči také dostávají letáky v češtině, němčině, angličtině a italštině s upozorněním, že pokud cestují z Itálie, mají povinnost ohlásit se praktickému lékaři a budou mít nařízenou karanténu.

Zdroj: https://www.novinky.cz

  Méně nebezpečný omikron? Výhra pro virus i nás všechny, tvrdí imunoložka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com