Bouzková ve finále v Monterrey přes tři hodiny trápila favoritku

Déle než tři hodiny trápila nejvýše nasazenou favoritku, ale na premiérový titul na okruhu WTA nakonec nedosáhla. Jednadvacetiletá tenistka Marie Bouzková v mexickém Monterrey prohrála ve svém prvním finále WTA se světovou sedmičkou (po titulu v Mexiku už aktuální pětkou rankingu) Elinou Svitolinovou z Ukrajiny po setech 5:7, 6:4 a 4:6.

Vítězka juniorky na US Open z roku 2014 Bouzková se díky účasti ve finále dostane ve světovém žebříčku poprvé do padesátky. V novém vydání dvouhry pražská rodačka  figuruje na 47. příčce, zatímco před rokem byla 130.

Bouzková cestou do finále neztratila ani set a hned první hra ukázala, jak tuhý boj o titul fanoušci uvidí. Češka vzala světové sedmičce po jedenácti minutách servis, ale soupeřka srovnala na 2:2 a o úvodní set Bouzková přišla po chybě z bekhendu ve dvanácté hře. Ve druhém setu Bouzková v dlouhých a intenzivních výměnách Svitolinovou přehrávala a sadu rozhodla brejkem na 4:3.

Do rozhodující sady vstoupila Bouzková brejkem, ale pak vítězka Turnaje mistryň z roku 2018 Svitolinová získala čtyři hry v řadě. Za stavu 2:5 ještě Bouzková získala dva gamy, ale poté při ji při prvním mečbolu donutila soupeřka chybovat po povedeném zkrácení. „Byla jsi v závěru silnější,“ gratulovala Bouzková Svitolinové.

„Byla to úžasná bitva. Marie bojovala a utkání mělo vysokou úroveň. Neexitovala lehká hra. Fanoušci z nás dostali to nejlepší,“ řekla Svitolinová. Bouzková, kterou trénuje španělský kouč Cristian Requeni, si za účast ve finále připsala na konto 21 400 dolarů, přes 477 tisíc korun.

Zdroj: https://www.sport.cz

  Nizozemsko - Česko 0:2 Senzace! Čeští fotbalisté slaví postup do čtvrtfinále EURO

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com