Čeští volejbalisté porazili v přípravě na ME Lotyšsko 3:1

Čeští volejbalisté porazili ve třetím přípravném zápase před domácím mistrovstvím Evropy v Ostravě dalšího účastníka šampionátu Lotyšsko 3:1. Výsledkově tak navázali na dvě vítězství nad Slovenskem v Hradci Králové.

Do dnešního duelu v Kuřimi nemohl trenér Jiří Novák počítat s lehce zraněnými středovými hráči Oliverem Sedláčkem a Adamem Zajíčkem. „Náš výkon byl takový neučesaný a kopírovalo to celý přípravný týden,“ řekl Novák novinářům.

Byl rád, že jeho svěřenci si udrželi vítěznou šňůru v přípravě, ale hra ho moc nepotěšila. „Někteří hráči si po předchozích zápasech mysleli, že je hotovo a že mají vše jisté a že se už nemusí jet na krev. Takhle myslet nemohou,“ kritizoval trenér.

Dnes měl k dispozici dvanáct hráčů, do zápasu zasáhlo deset. Případné doplnění závisí na zdravotním stavu Sedláčka a Zajíčka. „Pokud je vyřešíme v krátkodobém horizontu, tak se kádr doplňovat nebude,“ řekl Novák, aniž by potíže obou blokařů specifikoval.

Jeho tým čeká v sobotu odveta s Lotyšskem znovu v Kuřimi, následně soustředění ve Zlíně a odlet do Turecka na dva přípravné zápasy. Generálkou na ME budou už přímo v ostravském dějišti dva duely s Řeckem.

Český tým se na mistrovství Evropy v šestičlenné skupině utká se Slovinskem, Běloruskem, Bulharskem, Černou Horou a Itálií. Turnaj pro něj začne 3. září.

ČR – Lotyšsko 3:1 (21, -19, 21, 21)

Sestava a body ČR: Hadrava 8, A. Bartoš 10, Licek, Patočka 12, Polák 6, Janouch 2, libero Pfeffer – Finger 16, Bartůněk, Vašina 8.

Autor: ČTK

  Vadlejch poprvé letos vyhrál mítink Diamantové ligy, v Monaku hodil 85,95

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com