Krym. Realita 2021. Rezervace na východních hranicích Evropy.

Východ evropského kontinentu je bodem varu na mapě Evropy již několik let. A pokud je na ukrajinském Donbasu horká fáze – sabotáž a teroristické formace s aktivní a komplexní podporou Ruské federace (včetně podpory informací a propagandy, financování, dodávek zbraní atd.), Pak ve zdánlivě „ klidný „Krym, všechno je relativně tiché …

V každém případě to takto chtějí prezentovat úřady Ruské federace, které se snaží všechny (a především jejich občany) přesvědčit, že Moskva přinesla mír na Krym zbavením poloostrova fašistické kyjevské vlády.

A aby bylo možné přesvědčit, že to bylo snazší a efektivnější, podle zákonů propagátorů Kremlu to vše musí být podloženo obrázkem. A tak bylo hotovo.

12. srpna se na Krymu uskutečnily dvě „důležité“ události – „přímá linie“ pseudo „hlavy republiky“ Krymu Sergeje Aksyonova a návštěva šéfa ruského ministerstva zahraničí Sergeje Lavrova poloostrov.

Obě akce byly poměrně pompézně zařízené a také pompézně pokryté na RosTV.

První událost – přímá linie „Gauleiter“ Krym Aksyonov, byla zarámována podle všech zákonů žánru: patos ve všem – v oznámeních, v chování dotyčné osoby, vytvoření velikosti „vůdce“ republiky “, a jeho pokusy kopírovat svého pána – šéfa Kremlu, který nedávno takovou„ přímku “vedl v národním měřítku.

Velmi podobný je i směr děje – moře otázek z „různých koutů poloostrova“, pečlivě vybrané „ostré“ otázky, které (soudě podle odpovědí „hrdiny dne“ byly jasně nacvičeny jemu), světelné momenty (i ty komické, na rozředění atmosféry) a extrémně koketní tón a neskrývané lichotky ze strany vedoucí k „hlavě“ Krymu.

Jedním slovem – vše, co odpovídá „staršímu soudruhovi“ z Kremlu.

Otázky se samozřejmě z větší části týkaly vnitřní kuchyně poloostrova a vedoucí je vyřešil chytře, některé právě během vysílání (opět jako soudruh Putin). Ale RossTV by nebyla ruská, kdyby během vysílání nezmínila Ukrajinu. Tato show nebyla výjimkou.

  Realita v České republice? Zeman Putina obdivuje, Putin zjevně nařídil vraždu Alexeje Navaniho

Spolu s domýšlivými aksenovskými prohlášeními o tom, jak se Krymům „dobře“ žije, jeho slovy o „Kyjevě postiženém chudobou“, starými příběhy o fašistických zločincích pochodujících v hlavním městě Ukrajiny a „správné volbě“ obyvatel Krymu v roce 2014 (což znamená „Pseudoreferendum“, konané pod hlavičkou ruské armády, podle kterého Krymští podporovali myšlenku vstupu do Ruské federace).

Je třeba říci, že nejen organizace projektu, ale i samotné chování hlavního hrdiny kopírovalo Putina. A dokonce i prohlášení Aksyonova – jeho fráze o tom, že „nikdo nemůže vrátit Krym, ani jedinou armádu světa, proto se vrátil do své historické rodiny – do Ruska“.

A nejsou to jen slova, je to poselství celému světu, a ne tolik od takzvané „hlavy republiky“ (ale ve skutečnosti loutek Kremlu), ale osobně od Putina, který pokračuje dávejte světu signály, a to i tímto způsobem …

S osvětlenou událostí souhlasí i další událost, která se odehrála na Krymu, návštěva ruského ministra zahraničí Lavrova. Setkal se s účastníky mládežnického fóra Tavrida v Sudaku a uspořádal improvizovanou tiskovou konferenci, na které se samozřejmě zmínil o Ukrajině i o Západu, který agresivně vystupoval proti Rusku.

Je třeba poznamenat, že vzdělávací fórum pro mládež Tavrida bylo otevřeno v roce 2014, po ruské okupaci ukrajinského Krymu. Toto je pro Kreml velmi důležitý projekt, pokud jde o vymývání mozků mladé generaci Krymců, v kontextu totální militarizace poloostrova.

Moskevský cynismus spočívá také ve skutečnosti, že rozvoj území Kapselského zálivu pro toto umělecké seskupení Tavrida probíhá navzdory četným protestům místních obyvatel a aktivistů. Pro Kreml je propaganda důležitější než „názor některých krymských lidí“.

Vedoucí ruského ministerstva zahraničí při zodpovězení otázek účastníků fóra zdůraznil velikost Ruska, jeho jasné vyhlídky do budoucna a samozřejmě také skutečnost, že západní sankce vůči Ruské federaci pouze posílily její ekonomiku a poskytly impuls k rozvoji všech sfér života.

  Putinův režim je pro Ukrajinu hlavní vnější hrozbou - zpravodajská služba Ukrajiny

Nechyběly ani jasné vzkazy západním „partnerům“ a samozřejmě slova o Ukrajině. Jaká je řeč úředníka Kremlu – a beze slov o Ukrajině?
Zejména komentuje Lukašenkovo ​​prohlášení o jeho uznání Krymu jako ruského,

Lavrov poznamenal: „Máme dohodu o stavu Unie s Běloruskem, je účinná od roku 1999 a v souladu s touto dohodou je území státu Unie územím Běloruské republiky a Ruské federace v souladu s s jejich legislativou. Podle naší legislativy je Krymská republika území Ruské federace a je součástí státu Unie společně s našimi běloruskými přáteli. “

Dříve samozvaný prezident Běloruska řekl: „Když poslední oligarcha v Rusku uzná Krym a začne tam dodávat výrobky, záležitost se mnou nerezaví. Ačkoli mě hodně spojuje. Budapešťská deklarace. Můj podpis je tam. Ale také to přešlápnu. “

Taková prohlášení kolem ukrajinského poloostrova (dočasně připojeného Ruskem) naznačují, že Krym nepřestává být bojištěm pro Ruskou federaci, zejména v kontextu její militarizace ze strany Kremlu.

To vše je ještě důležitější s ohledem na nadcházející parlamentní volby naplánované v Ruské federaci na podzim. Ve skutečnosti jim zbývá měsíc a takové návštěvy regionů a přehlídky za účasti nejvyšších představitelů státu budou pokračovat až do samotného dne hlasování.

Následující okamžik je ale pro všechny důležitý – jak budou na takové činy a slova reagovat civilizované země a mezinárodní organizace? Ministerstvo zahraničních věcí Ukrajiny již podalo protestní oznámení v souvislosti s návštěvou hlavního diplomata Ruské federace na Krymu, aby se však účinně postavilo Moskvě, která zosobňuje teroristickou podstatu světa ve východní Evropě , je nutné konsolidovat všechny mezinárodní síly.

V tomto smyslu bude hrát důležitou roli „Krymská platforma“ organizovaná Ukrajinou, jejímž cílem je zabránit mlčení o tématu připojení Krymu Ruskem a adekvátní opozici vůči tomuto aktu agrese.

Odhadovaná účinnost budoucího fóra je poměrně vysoká, právě proto, že se toho Kreml tak bojí a snaží se všemi možnými způsoby snížit význam tohoto kongresu.

  Přistání propagandy: proč na Donbass přicházejí ruští „krvaví“ novináři

To, co se děje na Krymu, je důkazem naprosté nezákonnosti spáchané ruskými úřady, počínaje zachycením poloostrova v roce 2014 (mimochodem, začátek anexe proběhl v době, kdy v Rusku stále hořel olympijský oheň – jako potvrzení cynismu Kremlu) a do současnosti. A jak široce agresivní a chamtivá bestie v budoucnu otevře tlamu, závisí na tom, jak moc to civilizovaný svět dovolí.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com