Halepová začne v Praze s Hercogovou, může hrát s Krejčíkovou

Světová dvojka Simona Halepová se na antukovém tenisovém turnaji WTA v Praze utká v prvním kole se Slovinkou Polonou Hercogovou. Ve druhém kole by rumunská hvězda mohla ve Stromovce narazit na Barboru Krejčíkovou, která dostala do soutěže divokou kartu a nejprve bude hrát s jinou Rumunkou Patricií Marií Tigovou. Rozhodl o tom dnešní los v areálu sparťanského klubu.

V pavouku dvouhry hlavní soutěže Prague Open, akce dotované částkou 225.500 dolarů, je zatím pět českých tenistek. Sedmá nasazená Barbora Strýcová se utká se Španělkou Sarou Sorribesovou, Kateřina Siniaková se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou a Kristýna Plíšková v českém souboji s patnáctiletou Lindou Fruhvirtovou.

Vítězka duelu Plíšková – Fruhvirtová si může zahrát s nasazenou dvojkou Petrou Martičovou z Chorvatska, která se v 1. kole utká s Varvarou Gračevovou z Ruska.

Loňská vítězka Wimbledonu Halepová se v české metropoli vrací na kurty po koronavirové pauze. Přihlášená byla i na aktuálně hraném turnaji v Palermu, ale účast nakonec odřekla. Na úvod sezony hrála semifinále Australian Open a získala titul v Dubaji.

Diváci mají do hlediště vstup zakázán. Areál bude uzavřen a sledovat zápasy bude možné jen prostřednictvím přenosů v televizi.

Prague Open je nový turnaj zařazený do upraveného kalendáře WTA, do něhož zasáhla pandemie nemoci covid-19. Šíření koronaviru si vynutilo na přelomu dubna a května i zrušení původně plánovaného J&T Banka Prague Open.

Autor: ČTK


  Vondroušová a Martincová jsou v Chicagu v osmifinále, čekají je Švýcarky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com