Krejčíková prohrála v Cincinnati čtvrtfinále s Bartyovou, Kvitová vzdala

enistky Barbora Krejčíková i Petra Kvitová skončily na turnaji v Cincinnati ve čtvrtfinále. Šampionka Roland Garros Krejčíková prohrála při své premiéře na prestižním podniku i druhý vzájemný zápas se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou, australské soupeřce podlehla 2:6, 4:6. Kvitová vzdala duel s Němkou Angelique Kerberovou kvůli zdravotním potížím za stavu 4:6, 3:3.

Pětadvacetiletá Krejčíková, jež vyhrála 25 ze svých posledních 27 zápasů, ztratila proti Bartyové úvodní set hladce za 32 minut. Ve druhém ale zabojovala, vypracovala si brejkbol a ujala se vedení 3:1. Koncovku ale zvládla lépe Australanka. Od stavu 2:4 získala čtyři gamy v řadě a stejně jako v osmifinále Wimbledonu Krejčíkovou porazila ve dvou setech.

Krejčíková pokračuje v Cincinnati ve čtyřhře, v níž jsou s Kateřinou Siniakovou v semifinále. O účast ve finále se olympijské vítězky z Tokia utkají s kanadsko-brazilským párem Gabriela Dabrowská, Luisa Stefaniová.

Jednatřicetiletá Kvitová v minulých dnech přiznala, že ji v Cincinnati pronásledují žaludeční a střevní problémy a v 16. vzájemném zápase dvou wimbledonských šampionek to bylo znát. První set sice ztratila až po boji 4:6 a ve druhém se ujala vedení 3:0, pak jí ale v horkém počasí rychle docházely síly. Nejprve si vyžádala konzultaci s lékařem a po další hře i ošetření na kurtu. Nic ale nepomohlo a po třech prohraných gamech v řadě duel skrečovala.

„Snažila jsem se vydržet, jak dlouho to jen šlo. Již několik dní bojuju s žaludečními problémy a dneska už jsem ten zápas zkrátka až do konce dohrát nedokázala,“ uvedla Kvitová na twitteru.

O semifinále bude hrát ještě Karolína Plíšková, která se utká se Španělkou Paulou Badosaovou.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati

(tvrdý povrch, muži dotace 5,404.435 dolarů / ženy 2,114.989):

Muži:

Dvouhra – čtvrtfinále:

Medveděv (1-Rus.) – Carreňo (7-Šp.) 6:1, 6:1, Rubljov (4-Rus.) – Paire (Fr.) 6:2, 3:6, 6:3.

  Plíšková postoupila do čtvrtfinále US Open, končí Kvitová a Nadal

Ženy :

Dvouhra – čtvrtfinále:

Bartyová (1-Austr.) – Krejčíková (9-ČR) 6:2, 6:4, Kerberová (Něm.) – Kvitová (11-ČR) 6:4, 3:3 skreč.

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com