Úřady potvrdily kandidátky do voleb všem 22 přihlášeným uskupením

Úřady potvrdily všem 22 přihlášeným politickým uskupením jejich kandidátky do podzimních sněmovních voleb, 17 jich bude kandidovat v celé zemi. Dodneška mohly úřady listinu odmítnout, což se podle informací ČTK od zástupců krajských úřadů a pražského magistrátu nikde nestalo. V posledních volbách v roce 2017 se o hlasy voličů ucházelo 31 stran a hnutí, nyní je nižší počet dán i dvěma kandidujícími koalicemi a spojením dalších subjektů.

Největší výběr budou mít voliči v Praze a v Jihomoravském kraji, kde bylo zaregistrováno 21 kandidátek. Naopak v Karlovarském, Ústeckém, Libereckém a Královéhradeckém kraji se sešlo po 17 listinách. Po 18 uskupeních chce do Sněmovny v Jihočeském, Pardubickém, Plzeňském, Středočeském a Zlínském kraji. V Olomouckém kraji se bude o hlasy voličů ucházet 20 subjektů a na Vysočině a v Moravskoslezském kraji jich bude 19.

Ve všech krajích i Praze budou na podzim podle očekávání kandidovat parlamentní strany. ANO, SPD, ČSSD a KSČM jdou do voleb samostatně, ODS, KDU-ČSL a TOP 09 vytvořily koalici Spolu. Koaliční kandidátku sestavili také Piráti se Starosty.

Ve všech regionech včetně Prahy nabídnou své kandidáty také Zelení, volební strana Trikolóry, Soukromníků a Svobodných, dále hnutí Přísaha založené bývalým policistou Robertem Šlachtou, Volný Blok, Aliance pro budoucnost, Hnutí Prameny, Otevřeme Česko normálnímu životu, Aliance národních sil, Koruna Česká, Švýcarská demokracie a Urza.cz.

Další registrovaná uskupení budou kandidovat jen v některých krajích. Strana Moravané nenasadí svoje kandidáty v Libereckém, Ústeckém, Plzeňském, Karlovarském, Královéhradeckém a Středočeském kraji. Moravské zemské hnutí pak bude kandidovat pouze v Jihomoravském a Olomouckém kraji. Strana Levice s pokusí uspět pouze na jižní Moravě, v Olomouckém kraji a v Praze. Hnutí Senioři 21 se k volbám zaregistrovalo jen v Jihomoravském, Moravskoslezském, Plzeňském, Středočeském kraji a v Praze a strana Volte Pravý Blok www.cibulka.net bývalého disidenta a publicisty Petra Cibulky bude kandidovat pouze v metropoli.

  Pavel varoval Ukrajince před uspěcháním protiofenzivy
volby 2021 volby 2017
ANO 2011 ANO 2011
ČSSD ČSSD
KSČM KSČM
koalice Spolu ODS
koalice Spolu TOP 09
koalice Spolu KDU-ČSL
Piráti a Starostové Piráti
Piráti a Starostové STAN
SPD SPD
Trikolóra, Svobodní, Soukromníci Svobodní
Volný blok Blok proti islamizaci
Zelení Zelení
Aliance pro budoucnost ODA
Aliance pro budoucnost Rozumní
Aliance pro budoucnost Řád národa
Volný blok DSSS
Hnutí Prameny Cesta odpovědné společnosti
Přísaha – občanské hnutí Roberta Šlachty
Otevřeme Česko normálnímu životu
Koruna česká
Aliance národních sil
Moravané
Moravské zemské hnutí
Levice
Senioři 21
Švýcarská demokracie
Nevolte Urza.cz.
Volte Pravý Blok www.cibulka.net Volte Pravý Blok www.cibulka.net
SPO
Realisté
SPR-RSČMS
Referendum o EU
Sportovci (dříve Sportovci pro společnost)
Radostné Česko
Dobrá volba 2016
ČSNS
Občané 2011
Unie H.A.V.E.L 17
Společnost proti developerské výstavbě v Prokopském údolí
Česká národní fronta
Národ Sobě

 

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com