CVVM: Češi jsou se životem spokojení, nejvíce s osobními vztahy

orange-traveler.com

Češi jsou se svým životem spokojení. Nejvíce si chválí osobní vztahy, pocit bezpečí a životní úroveň. Naopak nejmenší spokojenost panuje s jistotou do budoucnosti, i ta ale na škále od nuly do deseti získala průměrné hodnocení 6,39. Vyplývá to z aktuálního průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM). Od června spokojenost se životem mezi českou veřejností mírně klesla.

Spokojenost s životem celkově získala mezi lidmi hodnocení 7,13. Nula přitom znamená „zcela nespokojen“, naopak desítka je „zcela spokojen“. V červnu bylo hodnocení života celkově 7,38, v květnu 7,33. Nejvyšší míru spokojenosti vyjadřují lidé starší 65 let, naopak nejhůře svůj život hodnotí mladí lidé ve věku 18 až 24 let. Spokojenost také roste s dosaženým vzděláním.

Od posledního průzkumu pak nejvíce klesla spokojenost s duchovním a náboženským životem. V červnu získala hodnocení 7,32, v prosinci 6,79. Snížil se také pocit bezpečí, stále ale zůstává nad hranicí sedmi bodů.

„O vysoké míře celkové spokojenosti se životem mezi českou veřejností svědčí i to, že téměř polovina dotázaných uvedla ve čtyřech a více z dílčích osmi aspektů vysokou mírou spokojenosti (8 až 10 bodů), přibližně třetina v jednom až třech aspektech a jen pětina dotázaných takové hodnocení spokojenosti vůbec nepoužila,“ uvedli statistici. Naopak nízkou míru spokojenosti, tedy nula až tři body, v hodnocení vůbec nevyužilo zhruba 70 procent Čechů.

Průzkum se uskutečnil od 20. listopadu do 8. prosince, zúčastnilo se ho 1024 lidí.

Autor: ČTK

  Hejtmani se většinově shodli na změně rozpočtového určení daní

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com