Kanadští tenisté vypadli při obhajobě titulu v DC hned ve čtvrtfinále s Finskem

Obhájci titulu z Kanady ztroskotali v Davisově poháru hned na úvod vyřazovací fáze finálového turnaje. Ve čtvrtfinále v Málaze prohráli kanadští tenisté s Finskem 1:2. Seveřané se v semifinále mohou utkat s Českem. Výběr kapitána Jaroslava Navrátila čeká ve čtvrtek duel s loňskými finalisty z Austrálie.

Oba týmy překvapivě nastoupily bez svých jedniček, které shodně trápila lehká zranění. Kanadský kapitán nenasadil Félixe Augera-Aliassimeho, 29. hráče světového žebříčku, Finsko se muselo obejít bez nejlepšího singlisty Emila Ruusuvuoriho (69.).

První bod pro úřadující šampiony získala někdejší světová trojka Milos Raonic, který se ale v současnosti pohybuje až ve čtvrté stovce žebříčku. Zkušený tenista, jenž se do daviscupového týmu vrátil poprvé od roku 2018, porazil Patricka Kaukovaltu za 69 minut 6:3, 7:5. Ve druhé dvouhře ale vyrovnal Otto Virtanen, jenž přehrál Gabriela Dialla 6:4, 7:5.

Při nerozhodném stavu 1:1 po dvouhrách rozhodla podle současného modelu soutěže závěrečná čtyřhra. V ní Virtanen spolu s Harrim Heliövaarou porazili kanadský pár Alexis Galarneau, Vasek Pospisil 7:5, 6:3 a zajistili týmu kapitána Jarkka Nieminena postupový druhý bod.

Další čtvrtfinálové dvojice v Málaze tvoří Nizozemsko s Itálií a Velká Británie se Srbskem. Finále týmové soutěže o „salátovou mísu“ se uskuteční v neděli 26. listopadu.

Výsledky finálového turnaje tenisového Davisova poháru

Čtvrtfinále:

Kanada – Finsko 1:2

Raonic – Kaukovalta 6:3, 7:5, Diallo – Virtanen 4:6, 5:7, Galarneau, Pospisil – Heliövaara, Virtanen 5:7, 3:6.

Autor: ČTK

  Pavlenka je jediným hráčem, kterého Brémy pustí do reprezentace

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com