Barcelona může být až tři roky bez Ligy mistrů kvůli porušení finanční fair play

Až na tři roky může být fotbalová Barcelona vyloučena od příští sezony z Ligy mistrů za porušení finanční fair play. Uvedl to německý list Welt am Sonntag s odkazem na dobře informovaný zdroj, podle něhož bylo účetnictví katalánského klubu značně chaotické. Výši trestu se má Barcelona podle španělského deníku Marca dozvědět v únoru.

Španělský mistr dostal už v červenci od UEFA pokutu půl milionu eur (12 milionů korun) za porušení finanční fair play. Důvodem byly chybně vykazované zisky z prodeje nehmotného majetku.

Nyní hrozí Barceloně mnohem těžší postih kvůli porušení finančních předpisů UEFA, podle kterých jsou kluby povinny mít v rovnováze výdaje a příjmy. Hodnotí se vždy poslední tříletý cyklus.

Barcelona v září oznámila čistý zisk 304 milionů eur (zhruba 7,5 miliardy korun) a zdálo se, že hrozba trestu, která se nad zadluženým klubem vznášela delší dobu, je zažehnána. Finanční regule UEFA se však vztahují výhradně na fotbalové obchody a poslední výroční zpráva Barcelony vykázala příjmy ve výši stovek milionů eur například z prodeje televizních a marketingových práv a také z jiných sportů, které nemají na hodnocení UEFA vliv.

Podle zákulisních informací Welt am Sonntag měla Barcelona ve finančních záznamech nepořádek a může přijít o Ligu mistrů na dva až tři roky. „Čím větší ztráta, tím větší trest,“ citoval list svůj zdroj.

ČTK

  Messi: Barcelona byla tentokrát nevyzpytatelná a slabá

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com