Lednový Pohár mistrů ve florbalu byl kvůli koronaviru zrušen

Pohár mistrů ve florbalu, který se měl konat 9. a 10. ledna ve švýcarském Winterthur, byl kvůli šíření nemoci covid-19 zrušen. Podle Švýcarské florbalové asociace není možné podle prognóz akci uskutečnit. Uvedl to web Mezinárodní florbalové federace (IFF). Na turnaji se měli představit také florbalisté Mladé Boleslavi a hráčky Vítkovic.

„Výkonná rada švýcarské asociace na svém středečním zasedání dospěla k závěru, že současná epidemiologická situace a vysoký počet případů na celém světě neumožňují uspořádat takovou událost v blízké budoucnosti bez velkých nejistot a rizik ve zdravotním a finančním sektoru,“ uvedl prezident Švýcarské florbalové asociace Daniel Bareiss.

Možnost přeložení turnaje na jiný termín v roce 2021 švýcarská asociace nenašla, ale je připravena Pohár mistrů zorganizovat ve Winterthuru v roce 2022 nebo 2023.

Mladá Boleslav jako nejlepší tým základní části nedohrané mužské superligy z minulé sezony se měla utkat v semifinále s finským celkem Classic. Druhou dvojici tvořil švédský Falun se švýcarským SV Wiler-Ersigen. Vítkovice v ženské kategorii měly vyzvat švýcarský tým Piranha Chur, druhou dvojici tvořily švédské Pixbo Wallenstam s finským PSS Porvoo.

Autor: ČTK

  Levante penaltou v závěru vykřesalo naději na záchranu ve španělské lize

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com