Při náletu na tábor Maghází zemřelo nejméně 70 lidí, tvrdí úřady v Gaze

Při izraelském náletu na uprchlický tábor Maghází ve střední části Pásma Gazy zemřelo dnes nejméně 70 lidí, uvedlo zdejší ministerstvo zdravotnictví ovládané radikálním palestinským hnutím Hamás. Počet obětí bude pravděpodobně ještě stoupat, jsou přesvědčeny úřady. Informuje o tom agentura Reuters. Agentura AP útok označuje za „jeden z nejsmrtelnějších“ v celé válce. Izrael uvedl, že informace prověřuje.

„To, co se děje v táboře Maghází, je masakr, který byl spáchán na přeplněném obytném náměstí,“ nechal se slyšet mluvčí ministerstva zdravotnictví Ašraf Kidra. Hamás, který v říjnu v Izraeli spolu s dalšími ozbrojenými skupinami zabil na 1200 lidí, nálet označil za „hrozný masakr“ a „nový válečný zločin“.

První zprávy o leteckém útoku kolem 20:00 SEČ hovořily o 16 mrtvých, jejich počet ale výrazně stoupl. Novináři AP, kteří jsou v nedaleké nemocnici, informovali o usilovných snahách Palestinců pomoci zraněným. Viděli také mrtvé, včetně malého dítěte.

„Všichni jsme byli terčem útoku,“ řekl jim muž jménem Ahmad, který přišel o několik členů rodiny. „V Gaze stejně není nikde bezpečno.“

ČTK

  V důsledku ruské invaze bylo na Ukrajině zabito už 139 dětí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com