!!!Vláda vyhlásila stav nouze. Uzavírá bary, posilovny a omezuje cestování

V Česku už platí zákaz konání všech akcí, při nichž by se na jednom místě mohlo shromáždit více než 100 lidí. Do odvolání jsou také zavřeny základní, střední, vyšší odborné i vysoké školy.

Vláda vyhlásila nouzový stav v zemi. Platit začal od 14:00 po dobu 30 dnů. Od pátku 6:00 se také plošně zakazují veškeré akce, které přesahují počet 30 osob. Opatření se vztahuje na kulturní, sportovní, náboženské akce, slavnosti, poutě, přehlídky, trhy a další akce. Zákaz se nevztahuje na nevztahuje na schůze a zasedání ústavních orgánů, orgánů veřejné moci či soudů a na pohřby.

Zakazuje se také pobyt v restauracích mezi 20–8 hodinou a posilovnách. Vláda také rozšířila zákaz výuky na základních uměleckých školách.

Ministr vnitra Jan Hamáček od páteční půlnoci zavede kontroly na 11 hraničních přechodech s Německem a Rakouskem. Úplné zavření hranic by v tuto chvíli bylo podle něj příliš komplikované. Policie také začne kontrolovat lidi, jestli dodržují nařízenou karanténu.

Vláda také odvolala hlavní hygieničku Evu Gottvaldovou. Řízením úřadu namísto ní pověřila ředitelku středočeské hygienické stanice Jarmilu Rážovou.

V Česku zůstává k dnešnímu ránu 94 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru, během noci počet infikovaných nestoupl. Onemocnění se už objevilo ve všech 14 krajích, nejvíc je jich v Praze – 48. Testy dosud absolvovalo 1816 lidí.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/

  V neděli přibylo nejméně případů od poloviny prosince

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com