V Brně v noci havaroval autobus hromadné dopravy. 11 lidí se zranilo, z toho tři těžce

irozhlas.cz

Jedenáct lidí se v úterý v noci v Brně zranilo při havárii autobusu městské hromadné dopravy, který narazil do sloupu veřejného osvětlení. Tři lidé se zranili těžce, řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. Záchranáři převezli zraněné do nemocnic. Čtyřproudová komunikace byla čtyři hodiny uzavřená.

Nehoda se stala v městské části Komín v Kníničské ulici nedaleko komínské vozovny. Mluvčí jihomoravských hasičů David Jirouš uvedl, že komunikace byla uzavřená v obou směrech.

„Autobus narazil do lampy, která je nahnutá. Nejprve ji musíme sundat, nebo upevnit, teprve potom začneme řešit autobus,“ uvedl Jirouš. Zprůjezdnit silnici se podle něj podařilo po čtyřech hodinách – krátce před půl čtvrtou hodinou ráno.

Hasiči podle Jirouše pomáhali vynášet z autobusu zraněné. Uvnitř cestovalo kolem 30 lidí. „Ošetřili jsme 11 zraněných. Z toho tři byli zranění těžce a zbytek měl lehčí až středně těžká zranění jako úrazy hlavy nebo končetin,“ uvedla Bothová. Na místě podle ní zasahovalo sedm prostředků záchranářů včetně inspektora provozu.

„Požádali jsme o pomoc i dvě převozové sanitky. Pacienty jsme přepravili do čtyř brněnských zdravotnických zařízení,“ řekla Bothová. Zranění skončili ve Fakultní nemocnici Brno, Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně, Vojenské nemocnici Brno a Úrazové nemocnici.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz

  Příčinou kolize lokomotivy s vlakem na Prostějovsku byla nedovolená jízda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com