UEFA vyzvala k dohrání ligových soutěží

Evropská fotbalová unie vyzvala národní asociace, aby kvůli pandemii předčasně neukončovaly domácí soutěže. Takový postup v současné situaci považuje UEFA za unáhlený. Naopak by podle ní měla snaha všech směřovat k tomu, aby se ligy dohrály na hřišti, přičemž reálný termín restartu vidí až v červenci.

UEFA rozeslala dopis svým členům ve čtvrtek, pár hodin poté, co ukončil sezonu belgický svaz. Titul tam byl přidělen Bruggám, kde působí i český reprezentační útočník Michael Krmenčík.

„Zastavení soutěží by mělo být posledním východiskem,“ uvedli ve společném prohlášení zástupci UEFA, Evropské klubové asociace a sdružení evropských fotbalových soutěží. A vyzvali k trpělivosti.

„Jsme přesvědčeni, že můžeme fotbal restartovat v následujících měsících. Za jakých podmínek, to určí veřejné orgány. V této fázi je ale ukončení domácích soutěží unáhlené a neoprávněné,“ napsal šéf UEFA Aleksander Čeferin.

UEFA kvůli pandemii koronaviru musela přesunout i mistrovství Evropy z letošního léta na příští rok. A odložila také červnové mezistátní zápasy, čímž vznikl prostor právě na dohrání domácích soutěží. Pracovní skupiny UEFA se nyní snaží vypracovat plán, jak by se dala prodloužit sezona třeba až do srpna.

„A po ukončení domácích lig bychom mohli obnovit evropské pohárové soutěže,“ uvedla UEFA. Podrobnosti by mohly být známy v polovině května. Kvůli šíření onemocnění COVID-19 se zastavily všechny fotbalové soutěže v Evropě s výjimkou běloruské ligy.

Zdroj: https://www.sport.cz/

  Wolverhampton se dotáhl na vedoucí dvojici z Liverpoolu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com