V Rusku se epidemie rychle šíří, roušky jsou podle úřadů bezúčelné

Počet lidí nakažených koronavirem v Rusku opět rekordně vzrostl, a to o 4069 na 32 007. O den dříve přitom ministerstvo zdravotnictví hlásilo 3448 nově infikovaných. Země hlásí 273 obětí nemoci COVID-19.

Agentura Reuters napsala, že lidí infikovaných koronavirem v Rusku tento měsíc rychle přibývá, nicméně počty nakažených, o nichž úřady informují, jsou výrazně nižší než v počátečních fázích epidemie v mnoha západoevropských zemích. Podle ruských médií vzbuzuje oficiální bilance pochybnosti.

Ruskojazyčný servis britské BBC uvádí, že ministerstvo pro mimořádné situace lidem nedoporučuje nošení ochranných roušek na veřejnosti. Jejich používání na otevřeném prostranství je podle úřadu „bezúčelné“. „Během pobytu venku je prospěšné dýchat čerstvý vzduch a nasazovat si roušku nemá cenu,“ uvádí se v doporučeních ruského ministerstva.

Rekordní nárůst nakažených oznámila také Ukrajina, za den jich přibylo přibližně pět stovek. Nyní úřady evidují 4662 nakažených a 125 mrtvých. Nejvíce zasažená je Černovická oblast na hranicích s Rumunskem a Moldavskem (někdejší Bukovina), po ní hlavní město Kyjev.

Zdroj: https://ct24.ceskatelevize.cz

  Vojenská operace jde podle plánu a sankce škodí celému světu, řekl Putin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com