Vojenská přehlídka v Moskvě = přehlídka federalismu

Uskutečnění vlasteneckých rituálních událostí v Rusku 24. června uprostřed celé řady krizí není dobrý nápad. Ale oni si nevyberou čas.

Tříměsíční izolace v podzemí výrazně oslabila Putinovo hodnocení jako vůdce země. Prezident poté, co hodil obyvatelstvo na milost osudu a doktory a guvernéry do popředí, rychle ztratil autoritu a začal způsobovat nespokojenost veřejnosti a proměnil se v podráždění a odsouzení.

Skutečná sociologie ukazuje depresivní obrázek pro Kreml. Každý měsíc se zaznamenávají nová anti-hodnocení hlavy státu. Popularita a podpora voleb zjevně nestačí v předvečer důležitých politických událostí pro ruskou elitu. Nejprve pro hlasovaní o ústavních změnách, jejichž cílem je udržet Putinovu vládu.

Podle nedávných studií se soucit s prezidentem dlouho nehovořil – 55% Rusů nedůvěřuje úřadům vůbec, pouze 34% souhlasí. Podle studií nezávislých ruských odborníků je Putinův osobní rating na nejnižší úrovni v historii – 15–17%. A nedůvěra stále roste a tlačí Kreml na „záchranu voleb“.

Moskevští političtí stratégové se proto rozhodli znovu uspořádat Vítěznou přehlídku, která by podle jejich představ měla plnit ideologickou, mobilizační a vlasteneckou roli. Měl by se stát hybnou silou Putinovy ​​volební podpory a uhasit vypuknutí protestů.

Obyvatelstvo Ruské federace však tuto myšlenku z mnoha důvodů vnímá velmi pomalu a s největší pravděpodobností nedá očekávaný výsledek.

Ideologie již nefunguje

Průvod na počest vítězství ve druhé světové válce byl zpočátku představován jako přechod SSSR do postavení supervelmoci a přivlastnění práva sponzorovat komunismus po celém světě. Přesně před 75 lety bylo Německo poraženo, ale ne Japonsko. Účast sovětské armády na dokončení druhé světové války naléhavě potřebovala koalice proti Hitleru. Ideologie pompézního průvodu vyvstala na přání demonstrovat světovému společenství, že Unie nebyla vyčerpána válkou, ale našla silný podnět – psychologii vítěze. Přehlídka měla ukázat nepřemožitelnost ducha a ochotu pokračovat ve válce … až do konce.

Každý rok 9. května Moskva ukazovala celému světu svou vojenskou moc a politický význam. Každoroční přítomnost zahraničních vůdců na platformě Mauzoleum sílila přesvědčení obyvatelstva v loajalitu politického směřování země. Ale po 75 letech se současné vedení Ruska změnilo v fetiš rituál stávkujícího kroku a klepání housenek. A to se stalo významnou překážkou dalšího rozvoje ruské společnosti. A od roku 2014 se přítomnost na přehlídce světových lídrů stala politickým paděláním, což svědčí o nedostatečné izolaci Ruska kvůli anexi Krymu a agresi v Donbassu.

  Ruské fake news o společnostech Pfizer a AstraZeneca jsou mezinárodním teroristickým činem

Dnes „hlubocí“ lidé vnímají přehlídku jako ideologickou předehru ke schválení ústavních změn. Ta v očích většiny populace vypadá jako neotřesitelná touha úřadů prosadit „vynulování“ prezidentského období a udržet Putinovu vládu. V souvislosti s nepřetržitou pandemií a propuklou sociálně-ekonomickou krizí způsobuje taková iniciativa odmítnutí.

Samotní Rusové považují Přehlídku za přísahu lidí ve věrnosti moci, za prezentaci neměnnosti elit, za marnost projevů nespokojenosti ve všech formách, za beznadějnost snah o jakékoli změny směrem k demokracii. Tento seznam zdaleka není úplný.

Komunistické demarše

Další důležitý bod který negativně ovlivňuje vývoj tématu „přehlídky“ – přesun Komunistické strany Ruska do opozice vůči Kremlu. Pokud nezohledníte Zyuganovův záměr zvýšit hodnocení strany v boji za mandáty guvernéra během EDG a v předvečer voleb do Státní dumy, samotná skutečnost protestní pozice Komunistické strany výrazně zkomplikuje provádění plánů prezidentské administrativy.

To nepochybně ovlivní provedeni Prehlidky, protože váleční veteráni byli a zůstali přesvědčeni a ideologičtí představitelé této konkrétní strany. V tomto případě bude myšlenka slavnostního pochodu zdiskreditována hlavním objektem – veterány, protože je zamýšlena na jejich počest a paměť.

A přeživší pravděpodobně neoceni hlavní chrám ozbrojených sil Ruska, který má okultní svastiku satanistů a ukládá Hitlerovy osobní věci, což dnes odpovídá jeho ostatkům.

Zde můžete přidat kategorický protest Komunistické strany, aby maskoval mauzoleum a změnil jeho vzhled v den přehlídky.

Letecká hrozba

Pochod tanků a pěších sloupů podél Rudého náměstí je vážným nebezpečím. Statistické údaje o Coronaviru Ministerstva zdravotnictví Ruské federace nepřispívají k bezpečnému provádění hromadných událostí v Moskvě, včetně přehlídky.

Denní nárůst nemocnosti v Rusku tvrdohlavě trvá v rozmezí 8000–9000. Tato data jsou však pro mnohé podezřelá. KDO pochybuje o nízké úmrtnosti na COVID-19 v Ruské federaci. Třetí místo na světě v případě detekovatelnosti a pouze 13. místo v úmrtnosti. Peskov vysvětluje nízkou úmrtnost jako účinný systém zdravotní péče. KDO zase poznamenává, že v zemích s podobnou úrovní zdraví a věkové struktury je mnohem více úmrtí. „Účetnictví podvojného účetnictví“, které připustily moskevské úřady, přidává do ohně palivo – v hlavním městě zemřelo více než v celé zemi.

  Proukrajinská stará Evropa

Dnes je v západní Evropě detekováno méně než 500 případů denně. Rusko hovoří o „stabilizaci“. Na pozadí 9 000 infikovaných je téměř každý den hlášen výskyt masových ohnisek v různých regionech.

Země EU se bojí dovozu COVID-19 z Ruska. Otevírají vnitřní hranice, ale zachovávají zákaz vstupu Rusů. V takové situaci je pořádání, zejména navštěvování přehlídky v Moskvě, nesmírně ukvapené rozhodnutí.

Kreml se zase snaží co nejlépe. Přes neuspokojivou dynamiku výskytu jsou oficiální statistiky do 24. června ve všech ohledech podceňovány.

Informace o nemocných na ministerstvu obrany jsou obecně klasifikovány, protože přes Rudé náměstí musí projít 14 000 lidí, včetně suvorovcu a kadetů.

Ruský ministr obrany Shoigu nedávno hovořil o 6 500 infikovaných v ozbrojených silách. Z nich již bylo vyléčeno více než 4200. Tyto údaje jsou však pochybné. Největší dav vojáků a kadetů v podmínkách služby a výcviku nemůže být v žádném případě faktorem, který by bránil šíření koronaviru. Kromě toho ministerstvo obrany RF dříve uznalo, že polovina rekrutů má vážné zdravotní problémy. V této souvislosti není divu, že stovky a někdy i tisíce vojenského personálu pravidelně oznamovaly ministerstvu obrany zprávy o nemoci.

Na druhé straně, přizpůsobení masek v armádě bylo zavedeno poměrně rychle, ale ne pro jejich vlastní spotřebu, ale poskytnout regionům extrémně depresivní klinický obraz, jakož i „pro export“ pro PR kampaně v Kremlu. Výsledkem je, že v ozbrojených silách osobní ochranné prostředky velmi chybí.

Bude správné připustit, že ruská armáda s 900 tisíci vojáků nemůže být příkladem pandemického odporu. Spíše jde o potenciální živnou půdu pro jakékoli respirační onemocnění. A navzdory podniknutým protiepidemickým opatřením nebudou stačit k tomu, aby zachránili personál výpočtů přehlídky na Rudém náměstí.

Bojkot přehlídky – přehlídka federalismu

Přehlídka vítězství plánovaná na 24. června již byla zrušena v 17 regionech a seznam refuseniků každým dnem roste. Místní úřady se snaží adekvátně reagovat na výskyt a tendenci zhoršující situaci. Kreml má potíže s vydáním doporučení. Na jedné straně je nutné zajistit hromadný průvod a vzhled referenda, na druhé straně – chránit lidi. Zdravotnická zařízení však již mobilizují zaměstnance v očekávání dalšího pandemického ohniska, které se stane nevyhnutelným, pokud bude proveden příkaz AP.

  Jaderné zbraně Moskvy pro Minsk. Hrozba eskalace nebo celkového ovládnutí Běloruska Kremlem.

Ale nejen COVID-19 je výmluva pro zrušení průvodů. Schválení vnějších i vnitřních politik Kremlu vyčerpalo své zdroje a rozrostlo se v odmítnutí válečných dobytí a odsouzení úplné korupce vrcholných úředníků. Oživení říše a „vstávání z kolen“ přestalo zajímat obyčejných lidí, problémy udržování zdraví a životní úrovně stálí na prvním místě.

V této situaci samotná myšlenka přehlídky obnoví symboliku vítězství a eliminuje danou potřebu. Přehlídka na píšťalku publika (i před televizní obrazovkou) nepřinese žádanou vlasteneckou náladu, bude mít spíše opačný účinek.

Mrtvý konec „přehlídkové“ ideologie

Během dlouhých let Putinove ​​vlády jsme byli více než jednou svědky poklesu jeho ratingů, kritiky vlády, jejího zvoleného socioekonomického modelu a odsouzení chování na mezinárodní scéně.

Ale poprvé v tomto období jsme svědky kolosálního kolapsu důvěry ve federální centrum a Putin jako jeho jádro.

Přehlídka zahájená prezidentem Ruské federace se může ukázat jako mýdlová bublina, která postrádá hlavní význam samotného vítězství. Obraz velitele náčelníka Ruské federace bude daleko od vítězného. Zejména po plnohodnotné vojenské přehlídce v Minsku a místní v Kyjevě. Taková technologie se nepovažuje za zachování velkého výkonu sovětského lidu. Silní vůdci, kteří ctí oběti svých dědečků, pořádají přehlídku v „jakémkoli počasí“, slabí vůdci se schovávají v bunkru.

Apatie a ignorování přehlídky ruskou společností může být bezpečně aproximováno hlasováním o pozměňovacích návrzích, kvůli nimž se plánuje slavnostní pochod.

Přehlídka kriticky nízké Putinovo hodnocení neopraví, ale posílí subjektivitu regionů. Přehlídka vítězství hrozí, že se stane přehlídkou federalismu a již se stává. Pouze od federalismu k separatismu je jeden krok.

Autor: Dmitry Tor

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com