V Brazílii se fotbal po třech dnech opět zastavil

Jen tři dny po obnovení fotbalové soutěže v Brazílii ji starosta Ria de Janeiro Marcelo Crivella opět pozastavil. Zatím se nařízení týká dvou klubů. Restart navzdory pokračujícímu boji s koronavirem totiž vyvolal ostrou kritiku, protože Brazílie zdaleka nemá šíření nákazy pod kontrolou.

Šampionát státu Rio de Janeiro po tříměsíční přestávce znovu začal ve čtvrtek jedním zápasem. Původně Crivella chtěl opět přerušit dění pro všechny kluby, ale nakonec se to týká jen Fluminense a Botafoga. Jejich vedení totiž pohrozilo bojkotem a se žádostí o odklad se obrátilo na soud. Ten to zamítl.

Starosta Ria proto v sobotu oznámil, že Fluminense a Botafogo dostanou více času na přípravu. Ostatní týmy by měly poprvé nastoupit ve čtvrtek. Brazílii ale nyní tvrdě koronavirová krize zasáhla, s covidem-19 tam zemřelo přes 47 700 lidí a jen stát Rio má více než 8 500 obětí.

Tamní státní ligu zahájila navzdory nesouhlasu některých klubů a hráčů výhra Flamenga 3:0 nad Bangu. Hrálo se na prázdném stadionu Maracaná, u kterého se nachází polní nemocnice se 400 lůžky pro pacienty s covidem-19. Ostatní státy zatím termín plánovaného restartu neoznámily, stejně jako celostátní liga.

Zdroj: ČTK

  Uráželi české děti, teď Skotové řeší vlastní skandál týkající se rasismu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com