Legendární fotbalista Panenka má covid, leží ve vážném stavu v nemocnici

Jeden z nejslavnějších domácích fotbalistů všech dob Antonín Panenka onemocněl covidem-19. Střelec rozhodující penalty ve finále mistrovství Evropy 1976 byl ve středu převezen do nemocnice, informují Bohemians 1905, kde kreativní záložník strávil největší část kariéry.

„Je ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče, kde je připojen na přístrojích. Více jeho stav zatím nebudeme komentovat,“ napsal pražský klub na svém twitteru o jedenasedmdesátileté legendě.

Později informaci klub upřesnil. „U Antonína Panenky byla potvrzena nákaza koronavirem. Jedná se o aktuální test.“

„Přejeme hodně sil a brzké uzdravení,“ vzkázala fotbalová asociace.

Výjimečný fotbalista, na kterého chodily davy. Šikovný záložník s úžasným přehledem a mimořádnou kopací technikou. Národní hrdina, který zemi zajistil historický triumf na velkém turnaji.

Ve finálovém utkání v Bělehradě proti Německu zahrával v páté sérii rozstřelu pokutový kop. Proměnil ho nezvyklým dloubáčkem a Československo slavilo titul.

„A bohužel ta penalta přehlušila všechny ostatní momenty z mé kariéry. Proslavilo mě to, ale také na ni trochu žárlím,“ říkal často se smíchem.

Způsob, jakým Panenka penaltu zahrál, byl tak výjimečný. Kdykoli, kdekoli a kdokoli ji napodobí, je to prostě „Panenka penalty, The Panenka“ a podobně.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/reprezentace/antonin-panenka-zdravotni-stav-nemocnice.A201007_153700_fot_reprez_min

  Pardubice vystřídaly v čele Spartu, poslední zůstalo Kladno

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com