Blesk načapal Prymulu. V restauraci s Faltýnkem a bez roušky

Restaurace i obchody jsou na základě vládního rozhodnutí zavřeny, Češi mají nosit roušky. Podle zjištění serveru Blesk to ale nedodržuje sám ministr zdravotnictví Roman Prymula.

Prymula podle Blesku vycházel před půlnocí na čtvrtek bez roušky z restaurace na Vyšehradě. Ta má být přitom podle vládního rozhodnutí zavřená, stejně jako některé obchody a služby. Ministr měl na místo přijet kolem desáté večer, kolem půlnoci vyšel z podniku bez roušky a zamířil k přistavené limuzíně.Podle fotografií, které web pořídil, byl na místě i majitel restaurace a šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek. Reakci ministra i poslance redakce zjišťuje.„S kamarádem, se kterým nejsem ve společné domácnosti, jít do parku samozřejmě mohu, ale platí, že musím mít ve venkovním prostředí roušku,“ upřesnil přitom pravidla setkávání ještě ve čtvrtek Prymula na svém twiteru.

Vše se událo v noci na den, kdy začala platit omezení pohybu na nejnutnější pochůzky, jako je cesta do práce, nákupy, k lékaři nebo péče o blízké. Až na výjimky je od čtvrtka zakázán maloobchodní prodej a poskytování služeb. Lidé mohu nakoupit jen základní zboží.Ministr zdravotnictví Roman Prymula navíc ve čtvrtek uvedl, že vládá na začátku listopadu požádá Sněmovnu o prodloužení nouzového stavu. Šíření viru se podle něj nepodaří snížit natolik, aby nouzový stav nebyl nutný.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/

  Dva muži lezli na 35metrový komín v Dobřichovicích a spadli. Oba jsou po smrti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com