Faltýnek rezignoval na funkci prvního místopředsedy ANO

Jaroslav Faltýnek rezignoval kvůli jednání s ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou (za ANO) v restauraci, která měla být zavřená, na funkci prvního místopředsedy hnutí ANO. Rezignaci předal premiérovi a předsedovi hnutí Andreji Babišovi. Novinářům při odchodu ze Strakovy akademie řekl, že rezignaci považuje za symbol uznání své chyby. Nového statutárního zástupce předsedy hnutí vybere sněm na přelomu ledna a února, doplnil.

„Tento můj krok je určitým symbolem, kdy uznávám své pochybení, i když přesně nevím, co jsem udělal. To by měla říct hygiena, zda jsem porušil pravidla, která platila ve středu večer,“ uvedl Faltýnek po jednání s Babišem.

S předsedou vlády se bavili i o Faltýnkově pozici předsedy klubu poslanců. „Informoval jsem pana premiéra, že já sám požádám poslanecký klub, zda mám jejich důvěru do voleb, či nikoli,“ uvedl. Předpokládá, že to s poslanci projedná do dvou týdnů. Zatím vnímá spíše jejich podporu. Svůj krok vysvětlil vyvozením politické odpovědnosti za to, že Prymulu k jednání vyzval.

Babiš řekl, že rozhodnutí o Faltýnkovi nechává na poslancích. „Je potřeba, aby rozhodl klub. Pan Faltýnek pochybil a rezignoval na funkci v rámci hnutí ANO. V Poslanecké sněmovně má velmi důležitou roli a je na klubu, jestli mu vysloví důvěru, nebo nevysloví,“ uvedl Babiš po jednání s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech.

Autor: ČTK

  Za hackerství a za lži o teroristech hrozí muži čtyři roky vězení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com