Ruský závodní automobilista zvedá ruku v nacistickém pozdravu

Ruský závodník Artem Severjuchin, stojící na pódiu před diváky, členy svého týmu a dalšími týmy, které se účastní mistrovství Evropy v motokárách konaném v Portugalsku, před zraky inzerentů a sponzorů, zvedl ruku v tradičním nacistickém pozdravu. Poté se divoce bavil a bavil se svou vlastní vynalézavostí a lehkostí. Na pozadí vznikající rezonance se tímto případem zabývala Evropská automobilová asociace, ale základní předpoklady tohoto jevu jsou mnohem hlubší a složitější než incident, ke kterému došlo.


Severjuchin je jen jediným prvkem v pestré mozaice ruského šovinismu a pocitu nadřazenosti nad zbytkem světa, pečlivě pěstovaný Putinem a vštěpovaný Rusům agresivní propagandou. Probíhající rozsáhlá válka proti Ukrajině tento komplex jen přiživuje a posiluje: zničením celých ukrajinských měst a zabitím tisíců ukrajinských civilistů, žen a dětí jsou Rusové stále více přesvědčeni o své beztrestnosti a právu jednat podle svých přání. Putinem opakovaná mantra o síle ruské armády a postavení Ruska jako vůdčí jaderné velmoci spolu s projevem Západu jako kolektivního nepřítele přispěly k tomu, že Rusové vytvořili čáru mezi sebou a zbytkem lidé, pevně věřící v jejich podlost, slabost a zhoubnost. Proto prý mají morální právo nakládat s nimi, jak chtějí. Právě kvůli tomu ruští váleční zajatci říkají, že považovali válku na Ukrajině za „safari pro Ukrajince“. Právě díky tomu 18letý branný voják ozbrojených sil RF bez váhání zastřelí neozbrojeného civilistu stojícího s rukama nad hlavou. Díky tomu byly po odchodu ruských jednotek z Kyjevské oblasti objeveny spontánní pohřby se stovkami civilistů: zabitých, mučených, znásilněných.

A přes to všechno považují Rusové válku na Ukrajině za nutné, správné rozhodnutí, které jejich vládce učinil ve jménu ruských zájmů. Je to podobné tomu, jak v roce 1939 nacistická armáda vtrhla do Polska, obsadila Evropu a způsobila nemyslitelná zvěrstva ve slepé víře ve svého Führera. Putin účinně obnovil nacismus v 21. století, bezprecedentní hrozbu pro svět, který tomu odmítá uvěřit a líbá se Rusku ve snaze udržet si lukrativní kontrakty na plyn. Západ si neuvědomuje, že Ukrajina je jen první fází nadcházející velké války, o které rozhodl Putin, a jejím konečným cílem je úplné zničení západní civilizace, která je v chorobné představivosti kremelského diktátora zodpovědná za tzv. rozpad SSSR a všechny útrapy a útrapy moderního Ruska.

  V ČR opět padly teplotní rekordy, ještě tepleji by bylo bez prachu ze Sahary

Případ Severjuchina není zdaleka jediný, dříve byly zaznamenány i podobné činy jiných slavných Rusů. Jde o jakýsi nový trend: vyvyšování Ruska pomocí typicky nacistických klišé a zároveň popírání nacismu na úrovni oficiální rétoriky. Koneckonců, je to tak pohodlné: vinit celý svět za to, čím jste sami vinni. Uplatněním tohoto poměrně jednoduchého přístupu Putin s využitím své nevyčerpatelnosti zdrojů a vojenského arzenálu již zahájil rozsáhlou konfrontaci se Západem a na příkladu Ukrajiny ukazuje, že úplná invaze do suverénní země je naprosto možná.

1 Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com