Kam se může a jak. Ministerstvo spustilo stránku s garantovanými informacemi

seznamzpravy.cz

Ministerstvo zahraničí představilo nový web, na kterém Češi najdou informace o podmínkách vstupu do jednotlivých zemí v době pandemie koronaviru.

Češi si informace ve velké většině shánějí před letošní dovolenou tak, že volají na infolinky Ministerstva zahraničí a ty jsou kvůli tomu vytížené. Resort proto ve čtvrtek spustil nové webové stránky dovolena2021.cz.

Lidé na této stránce najdou informace o podmínkách vstupu do jednotlivých zemí a přehled opatření, která v nich musí dodržovat. K dohledání jsou i informace o tom, jaké podmínky platí při návratu do Česka nebo co dělat, pokud se turista v dané zemi nakazí koronavirem.

„My si uvědomujeme limity našich stávajících webových stranek, informací k cestování je hodně a často se mění. Chceme proto nabídnout veškeré informace pro cestování. Chtěl bych informovat, že jsme připravili cestovatelský web www.dovolena2021.cz. To je místo, kde se lidé mohou přehledně informovat o cestování do destinací, které jsou Čechy nejžádanější. Web je součástí covidového portálu,“ řekl na tiskové konferenci v Černínském paláci ministr zahraničí Jakub Kulhánek z ČSSD.

Na webu jsou už nyní informace o podmínkách například v Chorvatsku, Itálii, Řecku nebo o sousedních zemí Česka. Nechybí ani údaje ze zemí, jako je Egypt, Turecko nebo Tunisko.

Ministerstvo zahraničí také oznámilo, kde jsou letos Čechům během léta k dispozici konzuláty. Rovnou dva budou v provozu v Chorvatsku a to ve městech Split a Rijeka.

Stejně jako v minulých letech budou opět fungovat i společné policejní hlídky v Chorvatsku a Bulharsku, pilotně budou společné hlídky i v Albánii. Smyslem přítomnosti českých policistů v národních uniformách je přispět k pocitu bezpečí českých turistů během jejich dovolené.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com