Kalousek si dal pivo v hospodě. Nejsem jako Prymula, hájí se

Novináři Českého rozhlasu přistihli dalšího hříšníka, který nedodržel vládní nařízení. Poslance Miroslava Kalouska (TOP 09) zastihli, když si při čekání na oběd dal pivo v zavřené restauraci.

Po Romanu Prymulovi a Jaroslavu Faltýnkovi byl další český politik přistižen při návštěvě zavřené restaurace. Server iRozhlas načapal předsedu poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska, jak si zašel „na jedno“ do restaurace na pražských Vinohradech.

Kalousek šel do restaurace Hlučná samota, která je stejně jako ostatní podniky uzavřená a funguje jen přes výdejní okénko. Politik však zašel dovnitř, kde podle redaktorů strávil skoro tři čtvrtě hodiny u stolu.

„U toho stolu, když jsem byl u okna a čekal jsem na to jídlo, jsem vypil jedno pivo,“ přiznal Kalousek serveru. Jídlo si pak odnesl s sebou a podle svých slov nic neporušil a s Prymulou by srovnáván být neměl.

„Šel jsem si pro jídlo, nešel jsem tam po uzavírací hodině. Chápete ten rozdíl, že jsem nepařil o půlnoci? Než mi to jídlo dali, tak jsem vypil jedno pivo,“ uvedl a dodal, že do restaurace vešel proto, že si potřeboval zajít na toaletu.

Za situaci se omluvil jednatel restaurace David Jelínek: „S panem Kalouskem se znám, nabídl jsem mu, že mu na mě naleju jedno pivko. Beru to jako chybu, nemělo by se to stávat,“ citoval ho iRozhlas.

Miroslav Kalousek byl před dvěma týdny prvním, kdo hlasitě kritizoval vyšehradskou schůzku Prymuly a Faltýnka. Na Twitteru je nazval papaláši:

Nyní se rovněž na Twitteru za své chování kaje. „Byla to chyba, za kterou se omlouvám a která se nebude opakovat. Abych omluvu podpořil i materiálně, věnuji deset tisíc korun na dobročinné účely související s epidemií,“ slíbil Kalousek.

  Vláda od pondělí otevře obchody do 2,5 tisíc metrů čtverečních

Restaurace v Česku jsou momentálně vládními nařízeními uzavřené. Mohou fungovat denně do 20 hodin jen formou výdejního okénka. Vládní nařízení rovněž zakazují konzumaci alkoholu na veřejnosti, aby se předešlo shlukování popíjejících lidí u těchto okének.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com