Senior jel na Liberecku kilometry v protisměru. Na upozornění ostatních šoférů nereagoval

nasregion.cz

Zhruba čtyři kilometry v protisměru řídil v srpnu 77letý muž auto na Liberecku. Když chybně najel na rychlostní silnici, ostatní šoféři se ho snažili zastavit. Muž sice nejprve zabrzdil, ale poté je objel a pokračoval dál. Policie muže dostihla, hrozí mu postih za obecné ohrožení z nedbalosti. Jeho nejistou jízdu a incident s řidiči zaznamenala palubní kamera jednoho z aut.

Senior vyrazil na rychlostní komunikaci R35 18. srpna, o případu v pátek informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

„Po chybném nájezdu u Paceřic ho dva řidiči zastavili a upozornili ho, že se dostal do protisměru, odkud musí vycouvat. On ale nepochopitelně jejich vozidla objel a pak pokračoval v jízdě protisměrem do doby, než mu v Ohrazenicích jeden řidič pomohl přejet do správného jízdního pruhu. To se podařilo díky tomu, že v tomto místě nejsou svodidla,” sdělila mluvčí.

Šofér během zhruba čtyřkilometrové jízdy podle policie ohrozil nejméně třináct dalších aut, devět řidičů na jízdu auta v protisměru upozornilo na tísňovou linku 158.

„Policisté řidiče dojeli až poté, co už sjel z pětatřicítky a měl namířeno do Turnova. Poznali ho nejen podle typu a barvy auta, ale především podle velmi nejistého stylu jízdy. Jeho hyundai se pohyboval po prostředku komunikace mezi dvěma jízdními pruhy nápadně pomalou jízdou a problémy dělalo v Turnově řidiči i zaparkování,” upřesnila mluvčí.

Dechová zkouška u řidiče vyloučila alkohol. Policistům nesmyslnou jízdu vysvětloval tím, že se vracel ze slavnostního oběda ve Vlastibořicích a do protisměru se dostal z nepozornosti. Pochopil to podle svých slov až ve chvíli, kdy na něj ostatní auta troubila a blikala.

„Bez pomoci muže, který ho v Ohrazenicích jistil při otáčení do správného jízdního pruhu, by jeho další jízda mohla mít fatální následky. Za přečin obecného ohrožení z nedbalosti mu nyní hrozí odnětí svobody od šesti měsíců do pěti let,” dodala Baláková.

  ČR bude z rozpočtu EU čerpat 35,7 miliardy eur

Zdroj: https://www.novinky.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com