Slevová akce Black Friday připadá na dnešek, slevy potrvají déle

Echo24

Tradiční slevová akce černý pátek neboli Black Friday, která se zrodila ve Spojených státech, připadá na dnešek. Většina obchodníků ale slevové akce pořádá prakticky celý listopad. Někteří prodejci se slevami počkali na dnešek, zlevněné zboží budou nabízet až do neděle, zjistila ČTK.

Společnost Shoptet, která je největším tuzemským poskytovatelem řešení pro tvorbu a správu internetových obchodů, předpokládá, že do letošního Black Friday se zapojí přes 550.000 českých zákazníků. Jejich útraty by měly oproti loňsku vzrůst o čtvrtinu a poprvé přesáhnout miliardu korun.

Black Friday začíná dnes například u prodejce nábytku Möbelix a bude pokračovat celý víkend, stejně jako v e-shopu iWant specializovaném na produkty značky Apple. Slevy už dříve spustily internetové obchody Alza.cz, Mall.cz nebo e-shop s kosmetikou Notino.

Se zlevněním zboží nečekal na dnešek ani e-shop se spodním prádlem Astratex. Připravil se přitom na zvýšení počtu zásilek až o 150 procent. „Již od října nabíráme brigádníky do našeho skladu v Náchodě a během Black Friday víkendu budou, stejně jako každý rok, vypomáhat v expedici zaměstnanci z kanceláří. Letošní novinkou je otevření výdejních okének v naší pobočce v Praze-Holešovicích i v Náchodě, které budou fungovat během celé vánoční sezony,“ uvedl marketingový ředitel firmy Karol Guláš.

Nákupní rádce Heureka.cz upozorňuje, že reálné slevy na černý pátek dosahují v průměru 19 procent. Lidé by podle něj měli výhodnost nabídky kontrolovat u dalších prodejců. U některých e-shopů byly v minulých letech odhaleny i klamavé obchodní praktiky, kterými se zabývala Česká obchodní inspekce.

Autor: ČTK

  Značka Bohemia Sekt má 50 let, ročně prodá miliony lahví sektu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com